Cukinia z ciecierzycą i tofu o cytrynowym aromacie

aga-a

Member
Wrz 3, 2005
1,122
0
0
Naprawdę pyszne i sycące danie. Serdecznie polecam, powstało pod wpływem chwili
icon_smile.gif


Cukinia z ciecierzycą i tofu o cytrynowym aromacie
- mała cukinia (ok. 200g)
- ugotowana ciecierzyca lub z puszki (70g)
- 50 g wędzonego tofu
- orzechy włoskie
- odrobina oliwy (naprawdę starczy łyżeczka)
- koperek
- sok z cytryny
- sos sojowy
Cukinię umyć, osuszyć i pokroić w cienkie kawałki (u mnie trójkąciki). Drobno posiekać orzechy, koperek i czosnek. Na patelni rozgrzać pół łyżeczki oliwy i przesmażyć czosnek i cukinię- w czasie smażenia skropić sosem sojowym i sokiem z cytryny. Gdy cukinia będzie miękka, zdjąć wszystko z patelni, wlać kolejne pół łyżeczki oliwy, wrzucić tofu pokrojone w kostkę i ciecierzycę. Smażyć do zrumieniania. W miseczce wszystko wymieszać posypując orzechami.
 

Załączniki

  • cukinia_ciecierz_tofu.jpg
    cukinia_ciecierz_tofu.jpg
    150.1 KB · Wyświetleń: 0