Cukinia z kaparami

marianna

Member
Sie 19, 2007
1,496
0
0
Pięć niewielkich cukinii, dwie cebule cukrowe, ząbek czosnku, łyżka miodu, dwie łyżki kaparów, sos sojowy, olej z oliwek, świeżo zmielony pieprz

Najpierw poddusiłam cebulę pokrojoną w piórka z rozgniecionym czosnkiem (leniwie przeciśniętym przez praskę), potem dodałam cukinię i poddusiłam pod przykryciem. Ma puścić wodę, trzeba uważać, żeby się nie przypaliła i nie zaczęła rozpadać, mozna dodać kilka łyżek wody, tak na wyczucie. Gdy cukinia była jędrna wrzuciłam resztę składnikow - sos sojowy do smaku. Doprowadziłam do wrzenia i już. Cukinia nie powinna pływać w dużej ilości sosu. soie. Smaczne jako dodatek do czegoś, ale można też jeść np. z bagietką.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy