cukinia z pieczarkami

marianna

Member
Sie 19, 2007
1,496
0
0
2 średnie cukinie
średnia cebula
4 większe pieczarki
jedna czerwona papryka
dwa ząbki czosnku
łyżeczka przyprawy garam masala
oliwa
trzy suszone pomidory
sól morska
pół łyżeczki zielonego pieprzu marynowanego

posiekaną w piórka cebulę i posiekany czosnekj podsmażamy na oliwie z garam masala, potem dodajemy pieczarki i smażymy, aż odparuje woda. Potem dorzucamy pokrojoną w półplasterki cukinię i pokrojoną w paseczki paprykę. Solimy, można popieprzyć, podlać odrobinę wody, żeby się nie przypalało.
Gdy cukinia zmięknie, dodać posiekane pomidory suszone, sól, marynowany pieprz.

Jeść z ryżem, makaronem, kawałkiem bagietki
 

Załączniki

  • cukinia.JPG
    cukinia.JPG
    190.9 KB · Wyświetleń: 0