- Sie 28, 2005
- 8,203
- 1,711
- 113
Wymyśliłam, zrobiłam, zjadłam.
500 g cukinii młodej ( umyta, nieobierana, pokrojona w spora kostke)
1 srednia cebula ( posiekana srednio grubo)
1 lodyga rabarbaru nieobierana, pokrojona w cienkie plasterki
świezy imbir ( kawalek jak orzech wloski)\
2 łyżki oleju, lyzeczka masla
sól, łyżeczka miodu
dwie łyżki białego wina
Cebule zeszklic na oleju, dodac starty imbir swiezy, dodac rabarbar, poddusic, dodac cukinie, lyzeczke masla, podlac bialym winem, poslic, poddusic. Podszlifowac na koncu odrobina miodu....Cukinia pozostaje chrupka, sos ma smak wyrazisty, kwasno pikantny cytrusowo i nuta slodyczy...
500 g cukinii młodej ( umyta, nieobierana, pokrojona w spora kostke)
1 srednia cebula ( posiekana srednio grubo)
1 lodyga rabarbaru nieobierana, pokrojona w cienkie plasterki
świezy imbir ( kawalek jak orzech wloski)\
2 łyżki oleju, lyzeczka masla
sól, łyżeczka miodu
dwie łyżki białego wina
Cebule zeszklic na oleju, dodac starty imbir swiezy, dodac rabarbar, poddusic, dodac cukinie, lyzeczke masla, podlac bialym winem, poslic, poddusic. Podszlifowac na koncu odrobina miodu....Cukinia pozostaje chrupka, sos ma smak wyrazisty, kwasno pikantny cytrusowo i nuta slodyczy...