- Wrz 13, 2004
- 11,874
- 0
- 0
Do wyrobu tych smacznych placuszków potrzebujemy:
* cukinię
* gęste ciasto naleśnikowe
* odrobinę startego sera (opcjonalnie)
Ciasto naleśnikowe ma być gęste, i bardzo dobrze doprawione. Soro soli i pieprzu lub kto co lubi.
Cukinię kroimy na 0,5 cm plasterki, maczamy w cieście i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Jeszcze gorące posypujemy tartym serem.
Jeśli danie przygotujemy wcześniej, moemy przed podaniem posypac serem i zapiec w piekarniku.
Proste i pyszne
* cukinię
* gęste ciasto naleśnikowe
* odrobinę startego sera (opcjonalnie)
Ciasto naleśnikowe ma być gęste, i bardzo dobrze doprawione. Soro soli i pieprzu lub kto co lubi.
Cukinię kroimy na 0,5 cm plasterki, maczamy w cieście i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Jeszcze gorące posypujemy tartym serem.
Jeśli danie przygotujemy wcześniej, moemy przed podaniem posypac serem i zapiec w piekarniku.
Proste i pyszne