Cukiniowe placuszki galbanino.
1 cukinia
15 dkg sera żółtego galbanino
3 jajka
mąka do obtaczania
oliwa do smażenia
Cukinię obieramy i kroimy w plastry grubości 0,5 cm.
Każdy plaster cukinii posypujemy mocno przyprawami i obtaczamy raz w mące raz w jajku i ponownie w mące i w jajku - i smażymy z obu stron.
Na koniec smażenia na wierzch kazego plastra cukinii kładziemy po kawałku sera i smażymy polewając ser oliwą na której smażymy cukinię.

1 cukinia
15 dkg sera żółtego galbanino
3 jajka
mąka do obtaczania
oliwa do smażenia
Cukinię obieramy i kroimy w plastry grubości 0,5 cm.
Każdy plaster cukinii posypujemy mocno przyprawami i obtaczamy raz w mące raz w jajku i ponownie w mące i w jajku - i smażymy z obu stron.
Na koniec smażenia na wierzch kazego plastra cukinii kładziemy po kawałku sera i smażymy polewając ser oliwą na której smażymy cukinię.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: