- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
powiedzmy, że wg Billa z Kuchnia.tv
Zmiksować: 1 szalotkę, 2 ząbki czosnku , 1 świeżą papryczkę chili i 1 cm imbiru
Na patelnię wlać olej , wrzucić pokrojoną w piórka mała czerwoną cebulę a następnie
wrzucić zmiksowaną masę, lekko przesmażyć
Dodać 2 puszki ciecierzycy
Wcisnąć sok z 1 cytryny
Wsypać po 1 łyżeczce black cumin seeds i kurkumy, posolić do smaku
Wkroić 1 obranego ze skóry pomidora
Poddusić
W ostatniej chwili dorzucić garść świeżego szpinaku i szybko zamieszać
Zmiksować: 1 szalotkę, 2 ząbki czosnku , 1 świeżą papryczkę chili i 1 cm imbiru
Na patelnię wlać olej , wrzucić pokrojoną w piórka mała czerwoną cebulę a następnie
wrzucić zmiksowaną masę, lekko przesmażyć
Dodać 2 puszki ciecierzycy
Wcisnąć sok z 1 cytryny
Wsypać po 1 łyżeczce black cumin seeds i kurkumy, posolić do smaku
Wkroić 1 obranego ze skóry pomidora
Poddusić
W ostatniej chwili dorzucić garść świeżego szpinaku i szybko zamieszać
