- Sty 10, 2010
- 61
- 0
- 0
Curry z jajek
Ande Masala
6 łyżek oleju
2 duże cebule drobno posiekane
400 g pomidoró (mogą być z puszki)
2 łyżki pure pomidorowego
sól
4-8 jajek na twardo
1 łyżeczka kurkumy
1 łyżeczka kminu mielonego
1 łyżeczka garam masala
1 łyżeczka kolendry mielonej
1/2 łyżeczki chili
Na rozgrzanym oleju smażymy cebulę aż stanie się lekko złota. Dodajemy przyprawy wymieszane z wodą na pastę i smażymy mieszając 10-15 minut (dodajemy troszkę wody w razie potrzeby). Dodajemy pomidory i pure pomidorowe, gotujemy kolejne 5-10 minut mieszając od czasu do czasu. W razie potrzeby można dodać nieco wody. Solimy do smaku. Dodajemy gotowane obrane jajka i gotujemy aż staną się gorące. Podajemy od razu.
Ande Masala
6 łyżek oleju
2 duże cebule drobno posiekane
400 g pomidoró (mogą być z puszki)
2 łyżki pure pomidorowego
sól
4-8 jajek na twardo
1 łyżeczka kurkumy
1 łyżeczka kminu mielonego
1 łyżeczka garam masala
1 łyżeczka kolendry mielonej
1/2 łyżeczki chili
Na rozgrzanym oleju smażymy cebulę aż stanie się lekko złota. Dodajemy przyprawy wymieszane z wodą na pastę i smażymy mieszając 10-15 minut (dodajemy troszkę wody w razie potrzeby). Dodajemy pomidory i pure pomidorowe, gotujemy kolejne 5-10 minut mieszając od czasu do czasu. W razie potrzeby można dodać nieco wody. Solimy do smaku. Dodajemy gotowane obrane jajka i gotujemy aż staną się gorące. Podajemy od razu.