- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
1 podwójną pierś kurzą zmielić
Na patelnię . do garnka wlać 2 â 3 łyżki oleju
Wrzucić posiekaną dość drobno cebulę
Podsmażyć chwilę
Dodać 3 zmiażdżone / drobno pokrojone ząbki czosnku
Dodać mięso, obsmażyć porządnie, rozbijając grudki
Doprawić 1/2; łyżeczki kurkumy i 1/2; łyżeczki pieprzu kajeńskiego
Dodać 5 łyżek naturalnego jogurtu
Dodać 2 â 3 pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę
Posolić porządnie
Dodać kilka obranych i pokrojonych w kostkę ziemniaków
Ew. podlać wodą
Dusić aż ziemniaki zmiękną (jakieś 15 â 20 minut)
My sobie doprawiliśmy jeszcze olejem chili
Na patelnię . do garnka wlać 2 â 3 łyżki oleju
Wrzucić posiekaną dość drobno cebulę
Podsmażyć chwilę
Dodać 3 zmiażdżone / drobno pokrojone ząbki czosnku
Dodać mięso, obsmażyć porządnie, rozbijając grudki
Doprawić 1/2; łyżeczki kurkumy i 1/2; łyżeczki pieprzu kajeńskiego
Dodać 5 łyżek naturalnego jogurtu
Dodać 2 â 3 pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę
Posolić porządnie
Dodać kilka obranych i pokrojonych w kostkę ziemniaków
Ew. podlać wodą
Dusić aż ziemniaki zmiękną (jakieś 15 â 20 minut)
My sobie doprawiliśmy jeszcze olejem chili


Ostatnią edycję dokonał moderator: