Cynaderki

Qrtschak

Member
Gru 31, 2012
238
0
0
Cynaderki

Składniki:

- nerki wieprzowe
- cebula
- chleb

Nerki oczyszczamy z tłuszczu i moczymy w wodzie pół godziny. Następnie wrzucamy do wrzątku i gotujemy 15 min. Wymieniamy wodę i ponownie obmywamy, gotujemy kolejne 15 minut. Wyjmujemy ugotowane nerki i kroimy w poprzeczne plastry, smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy pokrojoną w krążki cebulę i chleb pocięty w paski. Smażymy do zezłocenia.

http://sepichce.blogspot.com/2013/02/cynaderki.html

Smacznego.
 

Załączniki

  • DSC_1546.jpg
    DSC_1546.jpg
    112.4 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy