- Gru 31, 2012
- 238
- 0
- 0
Cynaderki
Składniki:
- nerki wieprzowe
- cebula
- chleb
Nerki oczyszczamy z tłuszczu i moczymy w wodzie pół godziny. Następnie wrzucamy do wrzątku i gotujemy 15 min. Wymieniamy wodę i ponownie obmywamy, gotujemy kolejne 15 minut. Wyjmujemy ugotowane nerki i kroimy w poprzeczne plastry, smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy pokrojoną w krążki cebulę i chleb pocięty w paski. Smażymy do zezłocenia.
http://sepichce.blogspot.com/2013/02/cynaderki.html
Smacznego.
Składniki:
- nerki wieprzowe
- cebula
- chleb
Nerki oczyszczamy z tłuszczu i moczymy w wodzie pół godziny. Następnie wrzucamy do wrzątku i gotujemy 15 min. Wymieniamy wodę i ponownie obmywamy, gotujemy kolejne 15 minut. Wyjmujemy ugotowane nerki i kroimy w poprzeczne plastry, smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy pokrojoną w krążki cebulę i chleb pocięty w paski. Smażymy do zezłocenia.
http://sepichce.blogspot.com/2013/02/cynaderki.html
Smacznego.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: