Cynamonek zwany też "wiewiórką"

morela70

Member
Wrz 19, 2004
50
0
0
Ciasto trzymające wilgoć, lekko piernikowe w smaku:
2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
4 jajka
3/4 szklanki oleju
5 kwaśnych jabłek
paczka orzechów włoskich (10 dag)
paczka rodzynek (j.w.)
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
5 łyżeczek cynamonu

Jajka ubić z cukrem, dodawać olej, cynamon, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Do ciasta dodać pokrojone w kostkę jabłka, rodzynki i posiekane orzechy. Piec około godziny w 180 stopniach.
Można polać czekoladą. :mrgreen:
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Znam to ciasto
icon_wink.gif

Jest z takich ciężkich i mokrych, ale długo utrzymuje wilgoć i świeżość. Zdjęcia kiepskie, robione bardzo dawno...
icon_redface.gif

Obraz_010a.jpgObraz_116a.jpg
 

Załączniki

  • Obraz_010a.jpg
    Obraz_010a.jpg
    35.7 KB · Wyświetleń: 2
  • Obraz_116a.jpg
    Obraz_116a.jpg
    27.9 KB · Wyświetleń: 2
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Dzieki, chociaż to nieprawda
bussi.gif
Nieostre mi powychodziły ;-(
 

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Aga
strafe.gif
Gdzież takiego smaka narobić
baa.gif
Oj już czuję brawie smak tego Twojego ciasta
cry_1.gif
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Ewa, no najlepiej piecze sie noca, zwłaszcza latem
fiesgrins.gif
Sklepy całodobowe tez są
icon_wink.gif
 

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Wiesz co? Mam takiego lenia, że siedze z nogami na ławie, obżeram się wafelkami, piję wiśniowo-bananową herbatę i dumam, jak to zrobić, żeby nic nie robić
icon_mrgreen.gif
Druga sprawa - Julka spać za chwilę idzie i nie chcę się tłuc po kuchni, kolejna: dopiero pozmywałam i nie chce mi się po raz kolejny, chyba że małża zatrudnię, i jest jeszcze innych trochę, co by wykręcić się od roboty
fiesgrins.gif
a i Szczęki oglądam, no i cin i w ogóle
icon_lol.gif