Ciasto trzymające wilgoć, lekko piernikowe w smaku:
2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
4 jajka
3/4 szklanki oleju
5 kwaśnych jabłek
paczka orzechów włoskich (10 dag)
paczka rodzynek (j.w.)
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
5 łyżeczek cynamonu
Jajka ubić z cukrem, dodawać olej, cynamon, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Do ciasta dodać pokrojone w kostkę jabłka, rodzynki i posiekane orzechy. Piec około godziny w 180 stopniach.
Można polać czekoladą.
2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
4 jajka
3/4 szklanki oleju
5 kwaśnych jabłek
paczka orzechów włoskich (10 dag)
paczka rodzynek (j.w.)
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
5 łyżeczek cynamonu
Jajka ubić z cukrem, dodawać olej, cynamon, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Do ciasta dodać pokrojone w kostkę jabłka, rodzynki i posiekane orzechy. Piec około godziny w 180 stopniach.
Można polać czekoladą.