Tak przygotowane gnocchi podalam dzisiaj zamiast ziemniakow z piersiami z kurczaka. Sa one naprawde bardzo smaczne, nawet bym zaryzykowala stwierdzenie ze lepsze od naszych tradycyjnych kopytek.
1/3 szklanka masla ( mozna dac wiecej masla)
1 laska cynamonowa
opakowanie gnocchi
sol
lyzka cukru ( moze byc wiecej)
lyzeczka cynamonu
Maslo roztapiamy w rondelku i gotujemy z laska cynamonu przez 2 minuty.
W miedzyczasie gotujemy gnocchi w garnku wody z sola przez okolo 3 minuty. Laske cynamonu wyciagamy z masla, kontyuujac podgrzewanie masla na wolnym ogniu. Dodajemy cukier i zmielony cynamon.Gnocchi przerzucamy do rondelka z maslem, obracajac tak aby byly cale pokryte sosem maslanym. Gnocchi wykladamy na talerz, - chcemy aby gnocchi byly dokladnie obtoczone sosem, cukrem i cynamonem, ale maja nie ociekac tluszczem

1/3 szklanka masla ( mozna dac wiecej masla)
1 laska cynamonowa
opakowanie gnocchi
sol
lyzka cukru ( moze byc wiecej)
lyzeczka cynamonu
Maslo roztapiamy w rondelku i gotujemy z laska cynamonu przez 2 minuty.
W miedzyczasie gotujemy gnocchi w garnku wody z sola przez okolo 3 minuty. Laske cynamonu wyciagamy z masla, kontyuujac podgrzewanie masla na wolnym ogniu. Dodajemy cukier i zmielony cynamon.Gnocchi przerzucamy do rondelka z maslem, obracajac tak aby byly cale pokryte sosem maslanym. Gnocchi wykladamy na talerz, - chcemy aby gnocchi byly dokladnie obtoczone sosem, cukrem i cynamonem, ale maja nie ociekac tluszczem
Ostatnią edycję dokonał moderator: