Cynamonowe gnocchi

paula

Moderator
Wrz 13, 2004
6,946
0
0
Tak przygotowane gnocchi podalam dzisiaj zamiast ziemniakow z piersiami z kurczaka. Sa one naprawde bardzo smaczne, nawet bym zaryzykowala stwierdzenie ze lepsze od naszych tradycyjnych kopytek.
icon_mrgreen.gif


1/3 szklanka masla ( mozna dac wiecej masla)
1 laska cynamonowa
opakowanie gnocchi
sol
lyzka cukru ( moze byc wiecej)
lyzeczka cynamonu


Maslo roztapiamy w rondelku i gotujemy z laska cynamonu przez 2 minuty.

W miedzyczasie gotujemy gnocchi w garnku wody z sola przez okolo 3 minuty. Laske cynamonu wyciagamy z masla, kontyuujac podgrzewanie masla na wolnym ogniu. Dodajemy cukier i zmielony cynamon.Gnocchi przerzucamy do rondelka z maslem, obracajac tak aby byly cale pokryte sosem maslanym. Gnocchi wykladamy na talerz, - chcemy aby gnocchi byly dokladnie obtoczone sosem, cukrem i cynamonem, ale maja nie ociekac tluszczem
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy