Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Cynamonowe zawijańce
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="bajaderka" data-source="post: 16978" data-attributes="member: 30"><p><strong>masa jablkowa - Magda</strong></p><p>na duzych oczkach tarki starlam 2 jablka (srednie) do tego dodalam paczke cukru waniliowego i dwie czubate lyzeczki cynamonu. Wszystko wymieszalam, wylozylam na ciasto i zawinelam roladke. Dalej to juz jak w przepisie. </p><p></p><p><strong>Masa czekoladowa - Magda</strong></p><p>w garnku z niewielka iloscia mleka (ok. 3 lyzek) rozpuscilam tabliczke czekolady mlecznej i dodalam pokruszone orzechy wloskie i wiórki kokosowe. </p><p>Tak powstala masa posmarowalam ciasto i tez zawinelam roladke. I upieklam , a potem sie zajadalam. A potem przyszedl mój maz i tez sie zajdal. </p><p></p><p></p><p><strong>Nadzienia do zawijancow - Apsik</strong></p><p></p><p>wersja I - pelna: </p><p></p><p>2 bialka ubijamy z odrobina soli na sztywno, dodajemy 2 lyzki maczki ziemniaczanej i mieszamy. </p><p>W rondelku rozgrzewamy 2 lyzki masla, wrzucamy cukier waniliowy i 2 lyzki miodu, jak sie polaczy dodajemy mielone orzechy (ok. 1 szklanka) i kilka minut podgrzewamy. Ostroznie lubi sie przypalac! </p><p>Studzimy i mieszamy z ubitymi bialkami. </p><p></p><p>wersja II - zubozona: </p><p></p><p>ubijamy piane z 2 bialek (troszke posolic), jak juz zesztywnieje dodajemy cukier puder - ilosc zalezy od indywidualnych upodoban smakowych - ja daje 2 lyzki + cukier waniliowy, niektórzy twierdza, ze malo slodkie. Mieszamy bialka z mielonymi orzechami, mozna dodac cynamon.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bajaderka, post: 16978, member: 30"] [B]masa jablkowa - Magda[/B] na duzych oczkach tarki starlam 2 jablka (srednie) do tego dodalam paczke cukru waniliowego i dwie czubate lyzeczki cynamonu. Wszystko wymieszalam, wylozylam na ciasto i zawinelam roladke. Dalej to juz jak w przepisie. [B]Masa czekoladowa - Magda[/B] w garnku z niewielka iloscia mleka (ok. 3 lyzek) rozpuscilam tabliczke czekolady mlecznej i dodalam pokruszone orzechy wloskie i wiórki kokosowe. Tak powstala masa posmarowalam ciasto i tez zawinelam roladke. I upieklam , a potem sie zajadalam. A potem przyszedl mój maz i tez sie zajdal. [B]Nadzienia do zawijancow - Apsik[/B] wersja I - pelna: 2 bialka ubijamy z odrobina soli na sztywno, dodajemy 2 lyzki maczki ziemniaczanej i mieszamy. W rondelku rozgrzewamy 2 lyzki masla, wrzucamy cukier waniliowy i 2 lyzki miodu, jak sie polaczy dodajemy mielone orzechy (ok. 1 szklanka) i kilka minut podgrzewamy. Ostroznie lubi sie przypalac! Studzimy i mieszamy z ubitymi bialkami. wersja II - zubozona: ubijamy piane z 2 bialek (troszke posolic), jak juz zesztywnieje dodajemy cukier puder - ilosc zalezy od indywidualnych upodoban smakowych - ja daje 2 lyzki + cukier waniliowy, niektórzy twierdza, ze malo slodkie. Mieszamy bialka z mielonymi orzechami, mozna dodac cynamon. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Cynamonowe zawijańce
Top
Bottom