Galaretkę zalac wodą aby napęczniala,Elu, a ile wody wlać do galaretki?
A.S. @ 7 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1072292Bardzo mi sie spodobal ten przepis, poniewaz duzo idzie do niego pomaranczy i cytryn. Przypuszczam, ze dzieki temu nie bedzie mdly, lecz orzezwiajacy. Troche mnie przerazal ten curd cytrusowy, ale niepotrzebnie, nic sie nie zwazylo, a bita smietana ma taki ciekawy posmak.
Na palcach jednej reki moge zliczyc ile upieklam dotychczas tortow, ale z tego jedtem zadowolona.Rzecz jasna nie udalo mi sie ulozyc roz z brzoskwin, ale wachlarzyki tez sa fajne.. Upieklam biszkopt z podwojnej porcji, ale jakos nie udalo mi sie przekroic go na 3 placki, wiec sa 2, na gorze masa, a na niej galaretka z brzoskwiniami. Nic nie poplynelo, wiec chyba tez tak moze byc. Dookola oblozylam biszkoptami, zeby ladniej wygladaly boki. Przekladalam juz na podstawce bo sie balam, ze potem z formy nie wyciagne.
Walory smakowe goscie ocenia jutro na urodzinach mojej corkiPrzepyszny torcik, gratulacje. i tak pieknie ozdobiony biszkoptami a tak z ciekawosci: czy ktos zglebil juz jak wykonac ta wstega?
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia