Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Cytrynowe kwadraciki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Krystyna9" data-source="post: 884395" data-attributes="member: 4258"><p>[ATTACH=full]44618[/ATTACH]</p><p></p><p>Przepis znalazłam na <a href="http://www.cook-talk.com/forum/index.php?act=recipes&CODE=03&id=4111" target="_blank"><strong>Cook Talk</strong></a>. Łaził za mną już od dawna. Trochę pozmieniałam proporcje. Ciasto jest cudownie cytrynowe i orzeźwiające.</p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p></p><p>* 1 szklanka mąki</p><p>* 4 łyżki cukru pudru ( z małą górką)</p><p>* 110-130 g masła</p><p>* szczypta soli</p><p>* skórka otarta z 1 cytryny</p><p></p><p>Wszystkie składniki wyrobic na kruszonkę. Można rękami, można w malakserze. Wysypac na dno formy ( u mnie 25x21cm -mierzony spód blachy) i lekko ugnieśc ręką. </p><p>Wstawic do nagrzanego do 180 - 200 stopni piekarnika, na ok. 15 minut.</p><p></p><p>* sok z 3 cytryn (ok. 1/2 szklanki)</p><p>* otarta skórka z 1 cytryny</p><p>* 3/4 - 1 szklanka cukru</p><p>* 4 jajka</p><p>* 2 łyżki mąki ( z małą górką)</p><p></p><p>* cukier puder do posypania </p><p></p><p>Całe jajka wbic do miski i dodac cukier. Wymieszac ( nie ubijac) i następnie dodac sok z cytryny razem ze skórką oraz mąkę. Dobrze wszystko wymieszac.</p><p></p><p>Wyjąc podpieczony spód z piekarnika i wylac na niego masę jajeczno cytrynową. Ponownie wstawic i zapiekac ok. 40 - 50 minut, aż wierzch zrobi się złocisty. </p><p></p><p>Dobrze ostudzic i pokroic na kwadraty. Posypac cukrem pudrem</p><p></p><p>[ATTACH=full]44640[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Krystyna9, post: 884395, member: 4258"] [ATTACH=full]44618[/ATTACH] Przepis znalazłam na [URL="http://www.cook-talk.com/forum/index.php?act=recipes&CODE=03&id=4111"][B]Cook Talk[/B][/URL]. Łaził za mną już od dawna. Trochę pozmieniałam proporcje. Ciasto jest cudownie cytrynowe i orzeźwiające. [B]Składniki:[/B] * 1 szklanka mąki * 4 łyżki cukru pudru ( z małą górką) * 110-130 g masła * szczypta soli * skórka otarta z 1 cytryny Wszystkie składniki wyrobic na kruszonkę. Można rękami, można w malakserze. Wysypac na dno formy ( u mnie 25x21cm -mierzony spód blachy) i lekko ugnieśc ręką. Wstawic do nagrzanego do 180 - 200 stopni piekarnika, na ok. 15 minut. * sok z 3 cytryn (ok. 1/2 szklanki) * otarta skórka z 1 cytryny * 3/4 - 1 szklanka cukru * 4 jajka * 2 łyżki mąki ( z małą górką) * cukier puder do posypania Całe jajka wbic do miski i dodac cukier. Wymieszac ( nie ubijac) i następnie dodac sok z cytryny razem ze skórką oraz mąkę. Dobrze wszystko wymieszac. Wyjąc podpieczony spód z piekarnika i wylac na niego masę jajeczno cytrynową. Ponownie wstawic i zapiekac ok. 40 - 50 minut, aż wierzch zrobi się złocisty. Dobrze ostudzic i pokroic na kwadraty. Posypac cukrem pudrem [ATTACH=full]44640[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Cytrynowe kwadraciki
Bottom