Cytrynowe spaghetti.

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
Cytrynowe spaghetti:


200 g słodkiej śmietany
sok z jednej średniej cytyny
1 łyżka alkoholu
ugotowany makaron do spaghetti
tarty parmezan do posypania na wierzch


Śmietanę gotujemy przez 5-7 minut na większym ogniu.
Intensywnie przez cały ten czas mieszamy. Ona w trakcie tegoż gotowania zgęstnieje. Uważajmy żeby się nie zważyła.
Na koniec dodajemy sok z cytryny oraz alkohol.
Gotujemy jeszcze 2 minutki tak by alkohol stracił na swej sile ;)
Do garnka z sosem wrzucamy ugotowany makaron.
Podajemy na koniec posypując dość sporo tartym parmezanem.

Mniamć. Polecam
lecker.gif


Żrodło: Kurt Scheller
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

bezuna

Member
Kwi 24, 2006
228
0
0
Czy z alkoholu moze byc biale wino????
z gory pieknie dziekuje za odpowiedz
icon_biggrin.gif
 

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
proponuje na koniec dodac tez otarta skorke z cytryny (mozna tez posypac juz na talerzu), smak bedzie o wiele lepszy niz z samym sokiem
icon_wink.gif
 

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy