Cytrynowe spaghetti:
200 g słodkiej śmietany
sok z jednej średniej cytyny
1 łyżka alkoholu
ugotowany makaron do spaghetti
tarty parmezan do posypania na wierzch
Śmietanę gotujemy przez 5-7 minut na większym ogniu.
Intensywnie przez cały ten czas mieszamy. Ona w trakcie tegoż gotowania zgęstnieje. Uważajmy żeby się nie zważyła.
Na koniec dodajemy sok z cytryny oraz alkohol.
Gotujemy jeszcze 2 minutki tak by alkohol stracił na swej sile
Do garnka z sosem wrzucamy ugotowany makaron.
Podajemy na koniec posypując dość sporo tartym parmezanem.
Mniamć. Polecam
Żrodło: Kurt Scheller
200 g słodkiej śmietany
sok z jednej średniej cytyny
1 łyżka alkoholu
ugotowany makaron do spaghetti
tarty parmezan do posypania na wierzch
Śmietanę gotujemy przez 5-7 minut na większym ogniu.
Intensywnie przez cały ten czas mieszamy. Ona w trakcie tegoż gotowania zgęstnieje. Uważajmy żeby się nie zważyła.
Na koniec dodajemy sok z cytryny oraz alkohol.
Gotujemy jeszcze 2 minutki tak by alkohol stracił na swej sile
Do garnka z sosem wrzucamy ugotowany makaron.
Podajemy na koniec posypując dość sporo tartym parmezanem.
Mniamć. Polecam

Żrodło: Kurt Scheller
Ostatnią edycję dokonał moderator: