Cytrynowo-miętowy grillowany łosoś z cukinią

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
1
0
Cytrynowo-miętowy grillowany łosoś z cukinią

Cytrynowo_mietowy_losos_z_cukinia.JPG

400g świeżego łososia
1 średnia cukinia
sól
pieprz cytrynowy
cytryna
oliwa z oliwek
listki mięty

1.Usuwamy skórę z łososia. Kroimy go w słupki (ok. 4 cm x1,5 cm). Solimy, posypujemy pieprzem cytrynowym, skrapiamy oliwą oraz sokiem z cytryny i wstawiamy na kwadrans do lodówki. Cukinię kroimy na cienkie paski (sztuk tyle ile kawałków łososia). Sparzamy ją w gorącej wodzie przez 4 minuty.
2.Każdy plasterek cukinii posypujemy pieprzem cytrynowym - kładziemy kawałek łososia i listki mięty.
Rolujemy i nabijamy na patyki do szaszłyków.
Możemy jeszcze doprawić pieprzem.
Lekko skrapiamy oliwą i grillujemy często obracając. Przydatna jest pokrywa do grilla. Przed podaniem skrapiamy delikatnie cytryną.

Ps Przepis ze strony : http://mojekuchennerewelacje.blogspot.de/2...any-osos-z.html

 

Załączniki

  • Cytrynowo_mietowy_losos_z_cukinia.JPG
    Cytrynowo_mietowy_losos_z_cukinia.JPG
    282.1 KB · Wyświetleń: 1
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy