- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Zmiksować: 1 – 2 łyżki oliwy z natką pietruszki, bazylią, miętą (ilości dowolne), solą i 2
ząbkami czosnku
Kurze piersi marynować przez minimum 1 h w ziołowej miksturze i wymieszanej z
sokiem z 1 niedużej cytryny
Masło ,musztardowe : wymieszać 50 g masła , skórką z 1 cytryny (lub limonki), solą
2 łyżkami gruboziarnistej musztardy, bazylią i 2 ząbkami zmiażdżonego czosnku
Masło zawinąć w folię formując wałek, wstawić do lodówki
Piekarnik rozgrzać do ok. 200 stopni
Mięso przesmażyć na patelni grilowej, włożyć do żaroodpornego naczynia razem z
powstałym w czasie pieczenia sosem i piec aż będzie gotowe
Podawać z plastrami masła musztardowego
ząbkami czosnku
Kurze piersi marynować przez minimum 1 h w ziołowej miksturze i wymieszanej z
sokiem z 1 niedużej cytryny
Masło ,musztardowe : wymieszać 50 g masła , skórką z 1 cytryny (lub limonki), solą
2 łyżkami gruboziarnistej musztardy, bazylią i 2 ząbkami zmiażdżonego czosnku
Masło zawinąć w folię formując wałek, wstawić do lodówki
Piekarnik rozgrzać do ok. 200 stopni
Mięso przesmażyć na patelni grilowej, włożyć do żaroodpornego naczynia razem z
powstałym w czasie pieczenia sosem i piec aż będzie gotowe
Podawać z plastrami masła musztardowego

Ostatnią edycję dokonał moderator: