- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Makaron gotować
Krewetki rozmrozić, obrać
Na patelnię wlać łyżkę oliwy i dodać łyżkę masła
Na masło wrzucić skórkę otarta z połowy cytryny i ciut suszonego chili (u nas ciut to
całkiem sporo
)
Wrzucić krewetki, obsmażyć
Wcisnąć sok z 1 cytryny
Wymieszać dokładnie
Dodać posiekaną natkę
Podlać białym winem
Odparować
Dodać pół łyżeczki startego imbiru
Doprawić solą i pieprzem
Makaron wymieszać z sosem\
Krewetki rozmrozić, obrać
Na patelnię wlać łyżkę oliwy i dodać łyżkę masła
Na masło wrzucić skórkę otarta z połowy cytryny i ciut suszonego chili (u nas ciut to
całkiem sporo

Wrzucić krewetki, obsmażyć
Wcisnąć sok z 1 cytryny
Wymieszać dokładnie
Dodać posiekaną natkę
Podlać białym winem
Odparować
Dodać pół łyżeczki startego imbiru
Doprawić solą i pieprzem
Makaron wymieszać z sosem\
