- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
400 g makaronu barwionego atramentem z mątwy
200 g wędzonego łososia
350 g krewetek - tum razem mogą być małe
garść pomidorków koktajlowych
oliwa
sok z 1 / 2 cytryny
pół kieliszka białego wina
1 świeża papryczka chili
2 - 3 ząbki czosnku
natka
ciut bazylii
pieprz
Postępowanie w zasadzie takie jak zazwyczaj
Makaron gotować
Łososia pokroić
Krewetki rozmrozić - ja przelewam wrzątkiem.
Oliwę wlać na patelnię, na oliwę wrzucić posiekany czosnek i PÓŁ papryczki . Przesmażyć.
Dodać łososia, wlać sok z cytryny. Przesmażyć.
Dodać krewetki, przesmażyć. Ogólnie, tego przesmażania jest sporo, jak widać
Podlać winem, odparować z lekka. Ale nie dopuścić do tego, żeby sos stracił wilgoć.
,
Doprawić do smaku pieprzem.
Pomidorki pokroić, zioła posiekać. Dodać do sosu. Tym razem - nie przesmażać, tylko lekko podgrzać .
Wrzucić drugą połowę chili (niekoniecznie, ale my lubimy ostrości)
Makaron (niezbyt dokładnie odcedzony - woda spod makaronu rozcieńczyć sos) wymieszać z sosem.
200 g wędzonego łososia
350 g krewetek - tum razem mogą być małe

garść pomidorków koktajlowych
oliwa
sok z 1 / 2 cytryny
pół kieliszka białego wina
1 świeża papryczka chili
2 - 3 ząbki czosnku
natka
ciut bazylii
pieprz
Postępowanie w zasadzie takie jak zazwyczaj

Makaron gotować
Łososia pokroić
Krewetki rozmrozić - ja przelewam wrzątkiem.
Oliwę wlać na patelnię, na oliwę wrzucić posiekany czosnek i PÓŁ papryczki . Przesmażyć.
Dodać łososia, wlać sok z cytryny. Przesmażyć.
Dodać krewetki, przesmażyć. Ogólnie, tego przesmażania jest sporo, jak widać
Podlać winem, odparować z lekka. Ale nie dopuścić do tego, żeby sos stracił wilgoć.
,
Doprawić do smaku pieprzem.
Pomidorki pokroić, zioła posiekać. Dodać do sosu. Tym razem - nie przesmażać, tylko lekko podgrzać .
Wrzucić drugą połowę chili (niekoniecznie, ale my lubimy ostrości)
Makaron (niezbyt dokładnie odcedzony - woda spod makaronu rozcieńczyć sos) wymieszać z sosem.