Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Czekolada plastyczna do wykonania róż
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="lambethka" data-source="post: 1184646" data-attributes="member: 28224"><p>morqana,</p><p>ja okladalam tort masa czekoladowa. Zrobilam ja tego samego dnia co mialam obkladac tort - rozpuscilam mase w rondelku, dodalam miodu i wymieszalam. Potem na godzine odlozylam calosc na papier. Po tym czasie odrywalam po kawalku mase i zagniatalam, wyciskajac przy tym wiekszosc tluszczu. Gdy polaczylam spowrotem wszystkie kawalki to podgrzalam czekolade w mikrofalowki tak ze byla mocno miekka i szybko ja rozwalkowywalam. Pozostaly tluszcz, ktory zostal w masie spowodowal ze masa nie przywierala mi do blatu. A miekkosc czekolady pozwolila na rozwalkowanie jej bardzo cieniutko. </p><p>Co do masy cukrowej - ona bardziej sluzy do dekorowania niz jedzenia i bez problemu kazdy moze sciagnac ja ze swojego kawalka. Dziewczyny maja trik, ze przy zagniataniu masy cukrowej dodaja odrobine soku z cytryny. </p><p></p><p>Jesli chodzi o Twoja mase z czekolady to wydaje mi sie, ze:</p><p>a) moglaby to byc wina czekolady niestety</p><p>b) moze za slabo odgrzalas czekolade i dlatego sie kruszyla.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="lambethka, post: 1184646, member: 28224"] morqana, ja okladalam tort masa czekoladowa. Zrobilam ja tego samego dnia co mialam obkladac tort - rozpuscilam mase w rondelku, dodalam miodu i wymieszalam. Potem na godzine odlozylam calosc na papier. Po tym czasie odrywalam po kawalku mase i zagniatalam, wyciskajac przy tym wiekszosc tluszczu. Gdy polaczylam spowrotem wszystkie kawalki to podgrzalam czekolade w mikrofalowki tak ze byla mocno miekka i szybko ja rozwalkowywalam. Pozostaly tluszcz, ktory zostal w masie spowodowal ze masa nie przywierala mi do blatu. A miekkosc czekolady pozwolila na rozwalkowanie jej bardzo cieniutko. Co do masy cukrowej - ona bardziej sluzy do dekorowania niz jedzenia i bez problemu kazdy moze sciagnac ja ze swojego kawalka. Dziewczyny maja trik, ze przy zagniataniu masy cukrowej dodaja odrobine soku z cytryny. Jesli chodzi o Twoja mase z czekolady to wydaje mi sie, ze: a) moglaby to byc wina czekolady niestety b) moze za slabo odgrzalas czekolade i dlatego sie kruszyla. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Czekolada plastyczna do wykonania róż
Top
Bottom