Czekoladki z malinowym ganache

Marg

Well-known member
Wrz 23, 2008
17,694
97
48
A kup mi takie koniczynki. Innych nie chcę, bo i tak mam sporą kolekcję. A czasu na produkcję nie.
 

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
36
Genialne!! czy one wszystkim takie błyszczące wychodzą? i mi też takie wyjdą??
 

Marg

Well-known member
Wrz 23, 2008
17,694
97
48
Powinnaś czekoladę stemperować, ale jeśli masz dobre, czyste foremki, to i bez tego będą błyszczały.
 

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
ja zmiksowałam, a potem przetarłam przez sito, chociaż trochę mi poprzełaziło i tak.

Aha, strasznie dużo tego nadzienia wychodzi, ja zrobiłam z nim chyba 30 czekoladek, a zostało jeszcze pewnie na dwa razy tyle.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

doris71

Member
Lis 9, 2008
9,365
0
0
dziękuję Beatko, dziś robię nadzienie
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
36
kupiłam tylko jedne foremki, innych nie było
icon_sad.gif
są jeszcze u kogoś?? chętna jestem .mam tylko takie trójkątne.
 

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
smaruj te trójkątne uważnie czekoladą, zwłaszcza ten spód, bo mi przy wyciąganiu z jednej partii prawie wszystkie te zagłębione wierzchy się uszkodziły. Potem dawałam grubiej i było już ok.
Niestety, foremek u mnie już nie ma, chciałam Marg kupić koniczynki, ale śladu wczoraj już nie było, nowy towar wystawili
icon_sad.gif
 

Marg

Well-known member
Wrz 23, 2008
17,694
97
48
Jesli foremki są jasne, to mozna patrzeć pod światło- wtedy widać, gdzie są mielizny.
 

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
i na ciemnych widać niedoróbki
icon_wink.gif
ale ja akurat dałam za cienką warstwę na wypukłym denku ( które potem miało być wklęsłą górą). Drugie już wiedziałam jak mam poprawić.
Normalnie mnie to wciągnęło na amen
icon_mrgreen.gif
chyba dlatego, że jeszcze mam urlop i czas na tę zabawę.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Marg

Well-known member
Wrz 23, 2008
17,694
97
48
Ja mam foremki brązowe nie przezroczyste - nic nie widać. No chyba, że robisz z białej czekolady
rofl.gif
 

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
z białej dopiero zamierzam
icon_mrgreen.gif

Ale jak weźmiesz pod światło, to nic a nic nie prześwituje tam gdzie mijak został? U mnie prześwituje.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Marg

Well-known member
Wrz 23, 2008
17,694
97
48
Nic a nic, jakoweś włoskie ustrojstwo.
 

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
36
dzięki Beatko
icon_smile.gif


ja poczekam jak będę miała wiecej foremek, bo z jedną to bez sęsu ;)
 

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
a ja tak stopniowo robię, bo każdy smak muszę mieć w tej samej formie
icon_mrgreen.gif
więc czekam aż się jedne zrobią i potem od nowa w tę samą foremkę...
 

doris71

Member
Lis 9, 2008
9,365
0
0
dodałam mleka do czekolady i zwarzyła się, dolałam więcej bo masło nie pomogło i mam czekoladę na gorąco a nie mam czekolady na wieczka
 

Marg

Well-known member
Wrz 23, 2008
17,694
97
48
no właśnie
gruebel_2.gif
 

doris71

Member
Lis 9, 2008
9,365
0
0
wydawała się za gęsta
icon_redface.gif
, jutro dokupię czekoladę, ale czekoladki robione 3 dni to będą czekuladki no nie??
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy