175gr czekolady stopionej
3 łyżki kakao
6 jajek
175gr cukru pudru
skórka z pomarańczy
pomarańcz
(w okresie letnim inne owoce)
250ml kremówki
Cukier ubijamy z żółtkami na krem. Białka ubić na pianę. Do żółtek wlać stopioną czekoladę, delikatnie wymieszać. Dodać kakao, wymieszać i na końcu dodać białka.
Wylać na blachę i piec w 180 stopniach ok 20 minut(u mnie było dużo dłużej bo 40).
Wyjąć z piekarnika, położyć wilgotną ściereczkę. Jak wystygnie smarować bitą śmietaną z pomarańczami(ja dałam maliny) i zwijać w roladę.
Smacznego!!!
I nie przejmować się jeżeli ciasto pęka, taki jej urok
Po wierzchu można posypać cukrem pudrem...

3 łyżki kakao
6 jajek
175gr cukru pudru
skórka z pomarańczy
pomarańcz
(w okresie letnim inne owoce)
250ml kremówki
Cukier ubijamy z żółtkami na krem. Białka ubić na pianę. Do żółtek wlać stopioną czekoladę, delikatnie wymieszać. Dodać kakao, wymieszać i na końcu dodać białka.
Wylać na blachę i piec w 180 stopniach ok 20 minut(u mnie było dużo dłużej bo 40).
Wyjąć z piekarnika, położyć wilgotną ściereczkę. Jak wystygnie smarować bitą śmietaną z pomarańczami(ja dałam maliny) i zwijać w roladę.
Smacznego!!!
I nie przejmować się jeżeli ciasto pęka, taki jej urok

