Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Czekoladowe ciasto Dagmary
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Liska" data-source="post: 520941" data-attributes="member: 207"><p>Wklejam to cudo:</p><p><a href="http://www.acatinthekitchen.com/?p=144" target="_blank">http://www.acatinthekitchen.com/?p=144</a></p><p>bo może Ktoś się skusi zrobić je przede mną. Wygląda obłędnie. Chyba dzisiaj nie zasnę...</p><p></p><p>Spód:</p><p>70 g orzechów włoskich lub pecan</p><p>40 g cukru demerara</p><p>20 g masła w temp. pokojowej</p><p>10 g mąki</p><p></p><p>Masa:</p><p>120 g ciemnej czekolady</p><p>150 g bitej/tłustej śmietany</p><p>20 g żółtek (1)</p><p>50g masła</p><p></p><p>Sos malinowy:</p><p>400 g malin</p><p>ok. 30 g cukru pudru (ilość zależy od kwaśności owoców)</p><p></p><p>Spód: Posiekać orzechy i wymieszać je z pozostałymi składnikami spodu. Wyłożyć go do małej okrągłej formy o średnicy 15 cm. Piec 5 minut w temperaturze 200 st C. Zostawić do całkowitego ostygnięcia. </p><p></p><p>Masa: Posiekać czekoladę. Śmietankę doprowadzić do wrzenia i wlać ją do posiekanej czekolady. Mieszać do momentu, ża powstanie głądka masa, dodać żółtko i jeszcze wymieszać. Wylać masę na spód i wstawić do lodówki na 2 godziny. </p><p></p><p>Sos malinowy: Maliny zmiksować, stopniowo dodawać cukier puder aż do osiągnięcia pożądanej słodkości </p><p></p><p>Uwagi Liski: Piekłam z 1 i 1/2 porcji, masło do masy wmieszałam na końcu, już po zdjęciu garnuszka z ognia. Użyłam śmietany 30% Piątnicy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Liska, post: 520941, member: 207"] Wklejam to cudo: [URL="http://www.acatinthekitchen.com/?p=144"]http://www.acatinthekitchen.com/?p=144[/URL] bo może Ktoś się skusi zrobić je przede mną. Wygląda obłędnie. Chyba dzisiaj nie zasnę... Spód: 70 g orzechów włoskich lub pecan 40 g cukru demerara 20 g masła w temp. pokojowej 10 g mąki Masa: 120 g ciemnej czekolady 150 g bitej/tłustej śmietany 20 g żółtek (1) 50g masła Sos malinowy: 400 g malin ok. 30 g cukru pudru (ilość zależy od kwaśności owoców) Spód: Posiekać orzechy i wymieszać je z pozostałymi składnikami spodu. Wyłożyć go do małej okrągłej formy o średnicy 15 cm. Piec 5 minut w temperaturze 200 st C. Zostawić do całkowitego ostygnięcia. Masa: Posiekać czekoladę. Śmietankę doprowadzić do wrzenia i wlać ją do posiekanej czekolady. Mieszać do momentu, ża powstanie głądka masa, dodać żółtko i jeszcze wymieszać. Wylać masę na spód i wstawić do lodówki na 2 godziny. Sos malinowy: Maliny zmiksować, stopniowo dodawać cukier puder aż do osiągnięcia pożądanej słodkości Uwagi Liski: Piekłam z 1 i 1/2 porcji, masło do masy wmieszałam na końcu, już po zdjęciu garnuszka z ognia. Użyłam śmietany 30% Piątnicy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Czekoladowe ciasto Dagmary
Top
Bottom