Czekoladowe naleśniki z budyniem waniliowym*

Layla

Member
Kwi 20, 2005
2,869
1
0
Ciasto naleśnikowe: 1 szkl. mąki, 4 łyżki kakao, 3-4 jaja, 3/4 śmietany jogurtowej (9%), 3/4 szkl. wody mineralnej ( najlepiej gazowanej), sól, cukier waniliowy, kakao granulowane np."Puchatek"

Nadzienie: opakowanie budyniu waniliowego, 2 -3 banany

Najpierw przyrządzić ciasto na naleśniki. W tym celu roztrzepać żółtka, dodać śmietanę wymieszaną z wodą. Miksując wsypać mąkę i kakao oraz cukier i szczyptę soli. Dodać ubitą pianę z białek i odstawić na 1/2 godziny.
Przygotować nadzienie. Przyrządzić budyń według przepisu na opakowaniu dodając o 1/3 mniej mleka. Banany obrać, odkroić końcówki i pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na grubych oczkach.
Połączyć z budyniem. Następnie smażyć naleśniki. Naleśniki smarować nadzieniem i formować ruloniki.

Banany nie są konieczne, bo i bez nich dobrze smakuje. Do czekoladowych naleśników pasuje też nadzienie z podprażonych jabłek z cynamonem i rodzynkami. Bardzo dobre. Lub po prostu z serkiem bialym na słodko rzecz jasna.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Layla

Member
Kwi 20, 2005
2,869
1
0
Poweim krótko, są pyszne
icon_smile.gif
Polecam gorąco!

Ostatnią edycję dokonał moderator:

murderous

Member
Sty 12, 2008
36
0
0
wiadomość wyżej już nieważna ;)

A naleśniki pyszne i bardzo sycące - po 2 byłam juz najedzona, zjadłam tzreciego po którym byłem już pełna. A normalnie jem od 6 do 8 naleśników ;)

MilciaP

Member
Sty 18, 2008
1
0
0
hej .
mniam.gif
ja zrobilam te nalesniczki dzisiaj dla mnie i mojego Misia.Musze przyzanc ze wyszly pyszne ale jak dla mnie troszeczke zaslodkie(nawet jesli wsypalam mniej cukru do budyniu i cukru waniliowego).ale mojemu chlopakowi smkowaly bardzo.
lecker.gif
oczywiscie bardzo sycace.ja po dwoch juz bylam maksymalnie najedzona.gratuluje przepisu.pewnie nieraz go jeszcze wykorzystam.pozdrawiam

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy