- Lis 5, 2007
- 13,730
- 0
- 0
Przepis pochodzi z ksiazki "Nigella Express".
Skladniki;
150g mini marshmallows
50g miekkiego masla
250g czekolady o zawartosci kakao min. 70%
60ml goracej wody
284 ml smietany kremowki
1 lyzeczka ekstraktu wanilii
Pianki marshmallows, maslo, czekolade polamana na male kawalki i wode umiescic w misce i rozpuscic w kapieli wodnej, co chwile mieszajac. Smietane ubic z ekstraktem wanilii na sztywo. Wmieszac do schlodzonej czekoladowej mieszanki i rozlac do 4 szklanek deserowych o poj. 175 ml lub 6 mniejszych. Schlodzic w lodowce (mnie zajelo to tylko godzine).
Skladniki;
150g mini marshmallows
50g miekkiego masla
250g czekolady o zawartosci kakao min. 70%
60ml goracej wody
284 ml smietany kremowki
1 lyzeczka ekstraktu wanilii
Pianki marshmallows, maslo, czekolade polamana na male kawalki i wode umiescic w misce i rozpuscic w kapieli wodnej, co chwile mieszajac. Smietane ubic z ekstraktem wanilii na sztywo. Wmieszac do schlodzonej czekoladowej mieszanki i rozlac do 4 szklanek deserowych o poj. 175 ml lub 6 mniejszych. Schlodzic w lodowce (mnie zajelo to tylko godzine).