- Lip 18, 2007
- 419
- 0
- 0
Delikatny, acz intensywny w smaku. Bardzo prosty w zorbieniu a efektowny. No ideał po prostu
.
Na masę czekoladową:
300 g gorzkiej czekolady
200 g masła
pół szkanki cukru pudru
Na masę migdałową:
60 ml śmietanki 30%
pół szkanki cukru pudru
400 g zmielonych/startych migdałów
Na polewę czekoladową:
50 g gorzkiej czekolady
3 łyżki mleka
1 łyzeczka masła
Do wyłożenia tortownicy:
1 okrągły andrut
_______
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy masło i cukier puder, następnie
ucieramy. Przekładamy masę do tortownicy wyłozonej andrutem i wstawiamy do lodówki.
Podgrzewamy śmietankę z cukrem pudrem, a następnie ucieramy ją z migdałami (masa
musi być gęsta). Wykładadamy na masę czekoladową.
Czekoladę na polewę rozpuszczany w kąpieli wodnej, dodajemy mleko i masło, ucieramy,
polewamy ciasto.
Ja przybrałam jeszcze resztą śmietanki z opakowania
.
Na masę czekoladową:
300 g gorzkiej czekolady
200 g masła
pół szkanki cukru pudru
Na masę migdałową:
60 ml śmietanki 30%
pół szkanki cukru pudru
400 g zmielonych/startych migdałów
Na polewę czekoladową:
50 g gorzkiej czekolady
3 łyżki mleka
1 łyzeczka masła
Do wyłożenia tortownicy:
1 okrągły andrut
_______
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy masło i cukier puder, następnie
ucieramy. Przekładamy masę do tortownicy wyłozonej andrutem i wstawiamy do lodówki.
Podgrzewamy śmietankę z cukrem pudrem, a następnie ucieramy ją z migdałami (masa
musi być gęsta). Wykładadamy na masę czekoladową.
Czekoladę na polewę rozpuszczany w kąpieli wodnej, dodajemy mleko i masło, ucieramy,
polewamy ciasto.
Ja przybrałam jeszcze resztą śmietanki z opakowania

