Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Czereśnie z kremem migdałowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kasta79" data-source="post: 821005" data-attributes="member: 13690"><p>Czereśnie z kapotu lub świeże ja zawsze robię z kompotu z 2 słoików </p><p>2 szklanki soku z czarnej porzeczki </p><p>śmietana kremówka</p><p>&frac12; opakowania cukru waniliowego</p><p>sok z cytryny</p><p>3 łyżki cukru</p><p>2 jaja</p><p>2 łyżki mąki ziemniaczanej</p><p>1 opakowanie migdałów posiekanych</p><p></p><p>wypestkowane czereśnie gotuję razem z sokiem porzeczkowym, doprawiam do smaku cukrem i sokiem z cytryny. Jak się zagotuje zagęszczam mąką ziemniaczana rozprowadzoną z połowie szklanki zimnej wody, i ponownie lekko zagotowuję. Przelewam do pucharków i odstawiam do wystygnięcia. Płatki migdałowe podsmażam na suchej patelni na złoty kolor, wystudzam. Jajka ucieram z reszta cukru na puszysta masę i dodaję migdały. Śmietanę ubijam, stopniowo dodając cukier waniliowy i powoli mieszam z kremem jajecznym. Tak przygotowaną masę przelewam na wystygnięte czereśnie. Z podanej porcji wychodzi mi 8 pucharków. Naprawdę jest rewelacyjne!!!!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kasta79, post: 821005, member: 13690"] Czereśnie z kapotu lub świeże ja zawsze robię z kompotu z 2 słoików 2 szklanki soku z czarnej porzeczki śmietana kremówka ½ opakowania cukru waniliowego sok z cytryny 3 łyżki cukru 2 jaja 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 opakowanie migdałów posiekanych wypestkowane czereśnie gotuję razem z sokiem porzeczkowym, doprawiam do smaku cukrem i sokiem z cytryny. Jak się zagotuje zagęszczam mąką ziemniaczana rozprowadzoną z połowie szklanki zimnej wody, i ponownie lekko zagotowuję. Przelewam do pucharków i odstawiam do wystygnięcia. Płatki migdałowe podsmażam na suchej patelni na złoty kolor, wystudzam. Jajka ucieram z reszta cukru na puszysta masę i dodaję migdały. Śmietanę ubijam, stopniowo dodając cukier waniliowy i powoli mieszam z kremem jajecznym. Tak przygotowaną masę przelewam na wystygnięte czereśnie. Z podanej porcji wychodzi mi 8 pucharków. Naprawdę jest rewelacyjne!!!! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Czereśnie z kremem migdałowym
Top
Bottom