Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Czerwone pesto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 834706" data-attributes="member: 1142"><p>wpisuje na prosbe Margot, przepis Maxine Clark</p><p></p><p>na 350g gotowego pesto</p><p></p><p>1 duza czerwona papryka</p><p>50g swiezych lisci bazylii</p><p>1 duzy zabek czosnku</p><p>30g uprazonych orzeszkow piniowych</p><p>6 suszonych na sloncu pomidorow, z zalewy olejowej, odsaczonych</p><p>2 dojrzale pomidory</p><p>3 lyzki dobrego pomidorowego puree</p><p>1 lyzeczka pasty peperoncino</p><p>50g swiezo tartego parmezanu</p><p>150ml oliwy z oliwek</p><p></p><p>Na poczatek rozgrzewam mocno grill.</p><p>Pod goracym, na kratce ukladam papryke, obracam ja czesto. Gdy zrobi sie miekka i zczernieje tu i owdzie, wtedy wkladam ja do miski, przykrywam i czekam, az ostygnie. Zdejmuje z niej skorke, przekrawam, usuwam nasiona i wnetrze.</p><p></p><p>Papryke wkladam do blendera, dodaje reszte skladnikow z wyjatkiem oliwy i blenduje. Gdy mikstura stanie sie gladka wtedy zaczynam dolewac stopniowo olej (ciagle blendujac). </p><p></p><p>Gotowe pesto przekladam do wyparzonego sloiczka i zalewam porcja oliwy (ok 1 cm), zakrecam pokrywke..</p><p>Przechowuje w lodowce do 2 tyg.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 834706, member: 1142"] wpisuje na prosbe Margot, przepis Maxine Clark na 350g gotowego pesto 1 duza czerwona papryka 50g swiezych lisci bazylii 1 duzy zabek czosnku 30g uprazonych orzeszkow piniowych 6 suszonych na sloncu pomidorow, z zalewy olejowej, odsaczonych 2 dojrzale pomidory 3 lyzki dobrego pomidorowego puree 1 lyzeczka pasty peperoncino 50g swiezo tartego parmezanu 150ml oliwy z oliwek Na poczatek rozgrzewam mocno grill. Pod goracym, na kratce ukladam papryke, obracam ja czesto. Gdy zrobi sie miekka i zczernieje tu i owdzie, wtedy wkladam ja do miski, przykrywam i czekam, az ostygnie. Zdejmuje z niej skorke, przekrawam, usuwam nasiona i wnetrze. Papryke wkladam do blendera, dodaje reszte skladnikow z wyjatkiem oliwy i blenduje. Gdy mikstura stanie sie gladka wtedy zaczynam dolewac stopniowo olej (ciagle blendujac). Gotowe pesto przekladam do wyparzonego sloiczka i zalewam porcja oliwy (ok 1 cm), zakrecam pokrywke.. Przechowuje w lodowce do 2 tyg. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Czerwone pesto
Top
Bottom