Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Czosnkowe supełki / Garlic Knots
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="ajaj" data-source="post: 1265750" data-attributes="member: 10861"><p>Przepis znaleziony <a href="http://gotowaniecieszy.blox.pl/2011/08/Garlic-Knots.html" target="_blank">tutaj</a></p><p></p><p>[ATTACH=full]71658[/ATTACH]</p><p> 480 g mąki</p><p> 15 g cukru</p><p> 1 opakowanie suchych drożdży (instatnt)</p><p> 1 łyżeczka soli</p><p> 2 łyżki oliwy z oliwek</p><p> 60 ml mleka</p><p> 270 ml ciepłej wody</p><p> </p><p>Do posmarowania:</p><p> </p><p> 3 ząbki czosnku</p><p> 3 łyżki masła</p><p> 1 łyżka ziół prowansalskich</p><p> 1 szczypta soli</p><p> </p><p>Mąkę łączymy z drożdżami, cukrem i solą. Do składników suchych dodajemy wodę, mleko i oliwę. Ciasto zagniatamy ok 10 minut, po czym przykrywamy je folią spożywczą (szczelnie) i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę. Po godzinie ciasto powinno podwoić objętość. Ciasto dzielimy na porcje 60-gramowe i robimy z nich wałeczki długie na ok 20 cm. Na środku zawiązujemy supełek, a następnie pozostałe końce podwijamy - jeden pod spód, drugi na wierzch (oba wciskamy w środek bułeczki). Bułeczki układamy na blasze podsypanej mąką i odstawiamy na ok 20 minut aby wyrosły.</p><p>W czasie gdy bułeczki rosną nagrzewamy piekarnik do 180 stopni oraz topimy masło i mieszamy je z rozgniecionym czosnkiem, ziołami i solą. Tak przygotowanym masłem smarujemy bułeczki.</p><p>Pieczemy je ok 20 minut </p><p></p><p>Bardzo dobre buleczki, ja dalam za malo soli ale ogolnie pyszne.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ajaj, post: 1265750, member: 10861"] Przepis znaleziony [URL="http://gotowaniecieszy.blox.pl/2011/08/Garlic-Knots.html"]tutaj[/URL] [ATTACH=full]71658[/ATTACH] 480 g mąki 15 g cukru 1 opakowanie suchych drożdży (instatnt) 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy z oliwek 60 ml mleka 270 ml ciepłej wody Do posmarowania: 3 ząbki czosnku 3 łyżki masła 1 łyżka ziół prowansalskich 1 szczypta soli Mąkę łączymy z drożdżami, cukrem i solą. Do składników suchych dodajemy wodę, mleko i oliwę. Ciasto zagniatamy ok 10 minut, po czym przykrywamy je folią spożywczą (szczelnie) i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę. Po godzinie ciasto powinno podwoić objętość. Ciasto dzielimy na porcje 60-gramowe i robimy z nich wałeczki długie na ok 20 cm. Na środku zawiązujemy supełek, a następnie pozostałe końce podwijamy - jeden pod spód, drugi na wierzch (oba wciskamy w środek bułeczki). Bułeczki układamy na blasze podsypanej mąką i odstawiamy na ok 20 minut aby wyrosły. W czasie gdy bułeczki rosną nagrzewamy piekarnik do 180 stopni oraz topimy masło i mieszamy je z rozgniecionym czosnkiem, ziołami i solą. Tak przygotowanym masłem smarujemy bułeczki. Pieczemy je ok 20 minut Bardzo dobre buleczki, ja dalam za malo soli ale ogolnie pyszne. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Czosnkowe supełki / Garlic Knots
Top
Bottom