Dacquoise daktylowo-orzechowe

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38
No nie jest faktycznie :mrgreen: Mam ją po polsku :mrgreen: Też warto mieć :mrgreen:
 

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38
No własnie,ja bym jeszcze trochę cukru dodała to ta beza miałaby się na czym trzymać
icon_smile.gif
A jak krem?
 

malgosia

Member
Lut 1, 2006
786
0
0
książki i zdjęcia dołaczone do opisów wygladaja zachęcająco a wrecz powalajaco! dziuniu jak bedziesz miała chwilke czasu to wpisz jeszcze jakis przepis z tych magicznych ksiązek jesli to nie zadna tajemnica :anbetung:
 

Boshka

Member
Sie 23, 2006
6,400
0
0
Podciagam, bo Dziunia sie jakis czas temu zdeklarowala, ze bedzie udoskonalac przepis na dacquoise
icon_mrgreen.gif


Dziuniu, czakamy
wink.gif
, bo chce na BN popelnic
fiesgrins.gif
 

Boshka

Member
Sie 23, 2006
6,400
0
0
dziunia @ 17 Dec 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=638600Boshko, przepraszam ale zupełnie zapomniałam żeby Ci odpowiedzieć
icon_redface.gif

Postępy są opisane w tym wątku: https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=22618
icon_smile.gif
I tamta wersja jest IMHO dużo lepsza od tej z tego wątku.
OK, Dziuniu, sprobuje tamtej wersji.

Acha, i jeszcze pytania z kategorii dla blondynek: jak grubo sie te placki rozsmarowuje, i jeszcze jaki polski papier sie nie przykleja bez smarowania (pytam nauczona doswiadczeniem
icon_neutral.gif
)
 

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38
Rozsmarowujesz na dwa koła ok 25 cm średnicy, na spodniej stronie odrysuj sobie ołówkiem miękkim lub kredką koła od tortownicy lub innej obręczy. Papier dobry to Paclan albo ten z Lidla Aromata zdaje się czy jakoś tak
icon_smile.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy