- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Dahl z brzoskwiniami - danie indyjskie
soczewica czerwona - na 2 osoby dają połowę paczki 350 g.
cebula
papryczka chilli
ząbek czosnku
brzoskwinie
słodka papryka
ostra papryka
kumin
curry
sos sojowy
olej
1.Czerwoną soczewicę gotować 10 min z plasterkami papryki chilli. Odcedzić.
2. W woku podsmażyć posiekaną cebulą, przeciśnięty ząbek czosnku i czerwoną paprykę, pokrojona w kostkę. Wymieszać, smażyć do zeszklenia cebuli. Dodać przyprawy. Podlać 2-3 łyżkami sosu sojowego.
Dodać odcedzoną soczewicę i pokrojone w kostkę brzoskwinie z puszki. Wymieszać.
3. Podawać z kleksem jogurtu naturalnego, wymieszanego z przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem.
Danie z przepisu z Tina Koch & Back-Ideen, Marz 2008

soczewica czerwona - na 2 osoby dają połowę paczki 350 g.
cebula
papryczka chilli
ząbek czosnku
brzoskwinie
słodka papryka
ostra papryka
kumin
curry
sos sojowy
olej
1.Czerwoną soczewicę gotować 10 min z plasterkami papryki chilli. Odcedzić.
2. W woku podsmażyć posiekaną cebulą, przeciśnięty ząbek czosnku i czerwoną paprykę, pokrojona w kostkę. Wymieszać, smażyć do zeszklenia cebuli. Dodać przyprawy. Podlać 2-3 łyżkami sosu sojowego.
Dodać odcedzoną soczewicę i pokrojone w kostkę brzoskwinie z puszki. Wymieszać.
3. Podawać z kleksem jogurtu naturalnego, wymieszanego z przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem.
Danie z przepisu z Tina Koch & Back-Ideen, Marz 2008
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: