Przepis znalazłam na blogu Evenki.
Biszkopt:
• 6 jajek
• 1 szkl. cukru
• 1,5 szkl. mąki
Jajka ubić z cukrem na puszystą, kremową masę. Wsypać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać łyżką. Piekłam w prostokątnej blaszce 20x32 cm, wyłożonej pergaminem, przez ok. 35 minut w temp. 180°C.
Masa jabłkowa:
• 4 średnie jabłka (lub 1 słoik już gotowych jabłek) - ja dałam 1 słoik jabłek z Lidla
• 2 galaretki pomarańczowe
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce i rozgotować w niewielkiej ilości wody. Zestawić z ognia, wsypać galaretki i dokładnie wymieszać. Ostudzić.
Masa serowa:
• 500 g białego sera - dałam 1 małe wiaderko Pilosa, masa wydała mi się trochę za rzadka więc oprócz budyniu dodałam jeszcze 1 łyżkę mąki ziemniaczanej
• 4 jajka
• 1 szkl. cukru
• 1 budyń waniliowy
• 1 szkl. mleka
Zmielony ser utrzeć z cukrem i jajkami na jednolitą masę. Przelać do garnka , postawić na małym ogniu i cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia. Proszek budyniowy wymieszać z mlekiem, wlać do gotującej się masy serowej i ciągle mieszając gotować, aż masa zgęstnieje. Przestudzić na tyle, żeby masa nie spływała po posmarowaniu biszkoptu.
Wystudzony biszkopt przekroić na 3 placki.
Przekładać w następującej kolejności:
biszkopt + masa serowa + masa jabłkowa + biszkopt + masa serowa + masa jabłkowa + biszkopt + polewa.
Polewę jak zawsze zrobiłam Cinki

Biszkopt:
• 6 jajek
• 1 szkl. cukru
• 1,5 szkl. mąki
Jajka ubić z cukrem na puszystą, kremową masę. Wsypać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać łyżką. Piekłam w prostokątnej blaszce 20x32 cm, wyłożonej pergaminem, przez ok. 35 minut w temp. 180°C.
Masa jabłkowa:
• 4 średnie jabłka (lub 1 słoik już gotowych jabłek) - ja dałam 1 słoik jabłek z Lidla
• 2 galaretki pomarańczowe
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce i rozgotować w niewielkiej ilości wody. Zestawić z ognia, wsypać galaretki i dokładnie wymieszać. Ostudzić.
Masa serowa:
• 500 g białego sera - dałam 1 małe wiaderko Pilosa, masa wydała mi się trochę za rzadka więc oprócz budyniu dodałam jeszcze 1 łyżkę mąki ziemniaczanej
• 4 jajka
• 1 szkl. cukru
• 1 budyń waniliowy
• 1 szkl. mleka
Zmielony ser utrzeć z cukrem i jajkami na jednolitą masę. Przelać do garnka , postawić na małym ogniu i cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia. Proszek budyniowy wymieszać z mlekiem, wlać do gotującej się masy serowej i ciągle mieszając gotować, aż masa zgęstnieje. Przestudzić na tyle, żeby masa nie spływała po posmarowaniu biszkoptu.
Wystudzony biszkopt przekroić na 3 placki.
Przekładać w następującej kolejności:
biszkopt + masa serowa + masa jabłkowa + biszkopt + masa serowa + masa jabłkowa + biszkopt + polewa.
Polewę jak zawsze zrobiłam Cinki

