- Lut 24, 2009
- 402
- 0
- 0
delikatny chlebek śniadaniowy z automatu
Składniki:
1 średni ziemniak (obrany i ugotowany)
25 g masła
1 jajko
30 ml wody
240 ml mleka
10 g soli
10 g cukru
480 g mąki pszennej typ 650 (białko 10%)
1 op. suszonych drożdży Oetker
Przygotowanie:
Gorący ziemniak rozgnieć z masłem, w ciepłej wodzie rozpuść wodę i cukier, wymieszaj wszystko razem, dodając mleko i roztrzepane jajko. Wlej do kubełka.
Mąkę przesiej, wsyp do kubełka. Na sam wierzch wsyp drożdże.
Program: normalny/podstawowy, na 750 g, skórka średnio lub mocno wypieczona - jak lubisz
smacznego!
Składniki:
1 średni ziemniak (obrany i ugotowany)
25 g masła
1 jajko
30 ml wody
240 ml mleka
10 g soli
10 g cukru
480 g mąki pszennej typ 650 (białko 10%)
1 op. suszonych drożdży Oetker
Przygotowanie:
Gorący ziemniak rozgnieć z masłem, w ciepłej wodzie rozpuść wodę i cukier, wymieszaj wszystko razem, dodając mleko i roztrzepane jajko. Wlej do kubełka.
Mąkę przesiej, wsyp do kubełka. Na sam wierzch wsyp drożdże.
Program: normalny/podstawowy, na 750 g, skórka średnio lub mocno wypieczona - jak lubisz
smacznego!
