- Lip 24, 2008
- 333
- 0
- 0
50 dag twarogu
papryka
nasiona słonecznika lub sezamu
marchewka
2 ogórki kiszone lub konserwowe
łyżka posiekanej natki pietruszki
sok z połowy cytryny
sól
2 ząbki czosnku
pieprz
Twaróg dokładnie rozgnieść widelcem. Ogórki i paprykę pokroić w kostkę. Marchewkę zetrzeć na tarce. Obrany czosnek posiekać. Przygotowane warzywa oraz natkę wymieszać z twarogiem. Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Dekoracyjnie ułożyć na liściach sałaty, posypać ziarnami słonecznika lub sezamu.

papryka
nasiona słonecznika lub sezamu
marchewka
2 ogórki kiszone lub konserwowe
łyżka posiekanej natki pietruszki
sok z połowy cytryny
sól
2 ząbki czosnku
pieprz
Twaróg dokładnie rozgnieść widelcem. Ogórki i paprykę pokroić w kostkę. Marchewkę zetrzeć na tarce. Obrany czosnek posiekać. Przygotowane warzywa oraz natkę wymieszać z twarogiem. Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Dekoracyjnie ułożyć na liściach sałaty, posypać ziarnami słonecznika lub sezamu.
