- Lis 1, 2004
- 29,231
- 2
- 0
pól kostki masłą utrzeć z 3/ 4 szklanki cukru
wsypać cukier waniliowy i pół szklanki przesainej mąki
ubić 3 zóltka
zachowac spore odległosci między ciastkami bo sie rozlewają
piec aż sie zrumienią (180 stopni)
jedno ciastko nasączyć sokiem wyciśniętym z pomarańcy
przykryć spora iloscią bitej smietany oślodzonej
przykryć drugim ciastkiem, tym razem nasączonym sokiem z cytryny
udekorowac wedle uznania
posypać wiórkami kokosowymi
wsypać cukier waniliowy i pół szklanki przesainej mąki
ubić 3 zóltka
zachowac spore odległosci między ciastkami bo sie rozlewają
piec aż sie zrumienią (180 stopni)
jedno ciastko nasączyć sokiem wyciśniętym z pomarańcy
przykryć spora iloscią bitej smietany oślodzonej
przykryć drugim ciastkiem, tym razem nasączonym sokiem z cytryny
udekorowac wedle uznania
posypać wiórkami kokosowymi