- Sie 14, 2005
- 944
- 0
- 0
No to wklepuję
Co potrzeba:
jogurt naturalny duży
galaretka cytrynowa
galaretka czerwona jakaś wg gustu
śmietana kremówka do ubicia
świeże owoce sezonowe
Galaretki rozpuścić - każdą osobno w zmniejszonej ilości wody.
Zimną cytrynową dodać do jogurtu, wymieszać.
Nalać do przechylonych szklanek i ustawić tak przechylone w lodówce, żeby stężały.
Na to wylać czerwoną galaretkę.
Udekorować z wierzchu bitą śmietaną i owocami sezonowymi (można też wiórkami czekolady, orzechami, polewą czekoladową lub sosem owocowym, itp. itd.)


Co potrzeba:
jogurt naturalny duży
galaretka cytrynowa
galaretka czerwona jakaś wg gustu
śmietana kremówka do ubicia
świeże owoce sezonowe
Galaretki rozpuścić - każdą osobno w zmniejszonej ilości wody.
Zimną cytrynową dodać do jogurtu, wymieszać.
Nalać do przechylonych szklanek i ustawić tak przechylone w lodówce, żeby stężały.
Na to wylać czerwoną galaretkę.
Udekorować z wierzchu bitą śmietaną i owocami sezonowymi (można też wiórkami czekolady, orzechami, polewą czekoladową lub sosem owocowym, itp. itd.)


