- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
100 - 150 g białej czekolady
200 g mascarpone
100 g jogurtu naturalnego
Maliny
Nieco cukru pudru
Ciut soku z cytryny
Biszkopty
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub na parze. Dla bezpieczeństwa można dodać odrobinę śmietany, wtedy czekolada się nie zwarzy.
Mascarpone wymieszać dokładnie z czekoladą i jogurtem. Ja użyłam miksera, żeby się wszystko ładnie połączyło.
Część malin ugnieść, dodać cukier i cytrynę
Na dnie naczynia układać warstwę połamanych biszkoptów, polać ugniecionymi malinami, wlać masę serowo czekoladową. Udekorować resztą malin.
Schłodzić albo i nie. My nie zdążyliśmy
200 g mascarpone
100 g jogurtu naturalnego
Maliny
Nieco cukru pudru
Ciut soku z cytryny
Biszkopty
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub na parze. Dla bezpieczeństwa można dodać odrobinę śmietany, wtedy czekolada się nie zwarzy.
Mascarpone wymieszać dokładnie z czekoladą i jogurtem. Ja użyłam miksera, żeby się wszystko ładnie połączyło.
Część malin ugnieść, dodać cukier i cytrynę
Na dnie naczynia układać warstwę połamanych biszkoptów, polać ugniecionymi malinami, wlać masę serowo czekoladową. Udekorować resztą malin.
Schłodzić albo i nie. My nie zdążyliśmy

