składniki
1 1/2 szk. mąki
3/5 kostki margaryny
1/2 szkl. cukru pudru
3 żółtka
1 op. budyniu śmietankowego
1 1/3 szk. mleka
sposób przygotowania
Mąkę, margarynę, cukier puder i żółtka zagnieść i schłodzić w lodówce. Foremki na babeczki posmarować masłem i wysypać bułką tartą, po czym wylepić je ciastem. Z mleka i budyniu zrobić nadzienie, ostudzić i nałożyć do babeczek. Przykryć je krążkami z ciasta i dokładnie zacisnąć brzegi. Babeczki piec ok. 30 min, aż zrobią się złote i rumiane.
dodatkowe informacje
Przed podaniem posypać je cukrem pudrem.
___________
Przepis pochodzi z opakowania cukru wanilinowego
upiekłam je pierwszy raz na przyjęcie z okazji mojego bierzmowania. Ułożyłam na półmisku, położyłam na stole, patrze a połowy nie ma
paskudny brat wyżarł w 10 min
ale wybaczyłam mu natychmiast, bo powiedzial, że myślał że są kupione w cukierni
a komplement ze strony mojego brata jest na wage złota 
ostatnio wpadłam na genialny pomysł żeby uzyć budyniu czekoladowego albo toffi
1 1/2 szk. mąki
3/5 kostki margaryny
1/2 szkl. cukru pudru
3 żółtka
1 op. budyniu śmietankowego
1 1/3 szk. mleka
sposób przygotowania
Mąkę, margarynę, cukier puder i żółtka zagnieść i schłodzić w lodówce. Foremki na babeczki posmarować masłem i wysypać bułką tartą, po czym wylepić je ciastem. Z mleka i budyniu zrobić nadzienie, ostudzić i nałożyć do babeczek. Przykryć je krążkami z ciasta i dokładnie zacisnąć brzegi. Babeczki piec ok. 30 min, aż zrobią się złote i rumiane.
dodatkowe informacje
Przed podaniem posypać je cukrem pudrem.
___________
Przepis pochodzi z opakowania cukru wanilinowego

ostatnio wpadłam na genialny pomysł żeby uzyć budyniu czekoladowego albo toffi