dietetyczny serniczek

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
* 2 jogurty naturalne 450g-500g firmy Zott
* 5 galaretek (np. 3 wisniowe i 2 cytrynowe)



3 wisniowe galaretki rozrbic w 3 szklankach wody
2 cytrynowe zas w 2 szklankach goracej wody.
Odlac jedna szklanke galaretki wisniowej.
Pozostale rozmieszac z jogurtami w osobnych naczyniach.


Na dno np. naczynia zaroodpornego (mozna zrobic w tortownicy, ale ja nie chcialam ryzykowac jej nieszczelnoscia... gdy zdecyduje sie ktos na tortownice, wtedy kolejnosc warstw musi byc oczywicie odwrotna) wylac czysta galaretke wisniowa, wstawic do lodowki\zamrazarki do porzadnego sciagniecia sie. Gdy sciagnie sie, wylewac kolejno warstwy i postepowac tak samo.

Smacznego.


Mozna upiec biszkopt i warstwy galaretkowo-jogurtowe wylewac na naponczowany biszkopt. Pod galaretke mozna dac rowniez ulubione owoce. Mozna rowniez foremke wylozyc namoczonymi w galaretce biszkoptami i na to wylewac warstwy sernika
 

Załączniki

  • na_zimno_005.jpg
    na_zimno_005.jpg
    58.7 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

A.S.

Member
Sty 6, 2007
4,044
0
0
Mam zamiar zrobic z jogurtu waniliowego (jest taki pyszny jogurt w Lidlu w opakowaniach 1kg).
Chcialabym dodac uzyc zelatyne zamiast 4 galaretek - zastanwiam sie jednak ile tej zelatyny w proszku dac na 1 kg jogurtu - tyle g ile waza galaretki w proszku?