Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
dietetyczny serniczek
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tillandsja" data-source="post: 497770" data-attributes="member: 222"><p><strong>* 2 jogurty naturalne</strong> 450g-500g firmy Zott </p><p><strong>* 5 galaretek</strong> (np. 3 wisniowe i 2 cytrynowe) </p><p></p><p></p><p></p><p>3 wisniowe galaretki rozrbic w 3 szklankach wody </p><p>2 cytrynowe zas w 2 szklankach goracej wody. </p><p>Odlac jedna szklanke galaretki wisniowej. </p><p>Pozostale rozmieszac z jogurtami w osobnych naczyniach. </p><p></p><p></p><p>Na dno np. naczynia zaroodpornego (mozna zrobic w tortownicy, ale ja nie chcialam ryzykowac jej nieszczelnoscia... gdy zdecyduje sie ktos na tortownice, wtedy kolejnosc warstw musi byc oczywicie odwrotna) wylac czysta galaretke wisniowa, wstawic do lodowki&#092;zamrazarki do porzadnego sciagniecia sie. Gdy sciagnie sie, wylewac kolejno warstwy i postepowac tak samo. </p><p></p><p><strong>Smacznego.</strong> </p><p></p><p></p><p>Mozna upiec biszkopt i warstwy galaretkowo-jogurtowe wylewac na naponczowany biszkopt. Pod galaretke mozna dac rowniez ulubione owoce. Mozna rowniez foremke wylozyc namoczonymi w galaretce biszkoptami i na to wylewac warstwy sernika</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tillandsja, post: 497770, member: 222"] [B]* 2 jogurty naturalne[/B] 450g-500g firmy Zott [B]* 5 galaretek[/B] (np. 3 wisniowe i 2 cytrynowe) 3 wisniowe galaretki rozrbic w 3 szklankach wody 2 cytrynowe zas w 2 szklankach goracej wody. Odlac jedna szklanke galaretki wisniowej. Pozostale rozmieszac z jogurtami w osobnych naczyniach. Na dno np. naczynia zaroodpornego (mozna zrobic w tortownicy, ale ja nie chcialam ryzykowac jej nieszczelnoscia... gdy zdecyduje sie ktos na tortownice, wtedy kolejnosc warstw musi byc oczywicie odwrotna) wylac czysta galaretke wisniowa, wstawic do lodowki\zamrazarki do porzadnego sciagniecia sie. Gdy sciagnie sie, wylewac kolejno warstwy i postepowac tak samo. [B]Smacznego.[/B] Mozna upiec biszkopt i warstwy galaretkowo-jogurtowe wylewac na naponczowany biszkopt. Pod galaretke mozna dac rowniez ulubione owoce. Mozna rowniez foremke wylozyc namoczonymi w galaretce biszkoptami i na to wylewac warstwy sernika [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
dietetyczny serniczek
Top
Bottom