dipy*

AgusiaSz

Member
Maj 3, 2006
7,302
0
0
DIP serowo - pieprzowy
100g sera gorgonzola utrzeć z łyżką masła. Dodać kubek jogurtu naturalnego, łyżkę marynowanego pieprzu i łyżeczkę skórki startej z cytryny. Wymieszać i doprawić solą i białym pieprzem.
DIP meksykański
Avocado obrać, usunąć pestkę. Zmiksować z 4 łyżkami oliwy. Dodać 2 sparzone i drobne pokrojone pomidory i około 50g posiekanych czarnych oliwek. Doprawić solą, pieprzem, chili i sokiem z limonki. Posypać liśćmi kolendry.

Przepisy pochodzą z ostatniego numeru Claudii. Ja zrobiłam je na sylwestra do maczania mięska i tortilli
icon_mrgreen.gif
według mnie są bardzo smaczne
daumen.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy