DIP serowo - pieprzowy
100g sera gorgonzola utrzeć z łyżką masła. Dodać kubek jogurtu naturalnego, łyżkę marynowanego pieprzu i łyżeczkę skórki startej z cytryny. Wymieszać i doprawić solą i białym pieprzem.
DIP meksykański
Avocado obrać, usunąć pestkę. Zmiksować z 4 łyżkami oliwy. Dodać 2 sparzone i drobne pokrojone pomidory i około 50g posiekanych czarnych oliwek. Doprawić solą, pieprzem, chili i sokiem z limonki. Posypać liśćmi kolendry.
Przepisy pochodzą z ostatniego numeru Claudii. Ja zrobiłam je na sylwestra do maczania mięska i tortilli
według mnie są bardzo smaczne
100g sera gorgonzola utrzeć z łyżką masła. Dodać kubek jogurtu naturalnego, łyżkę marynowanego pieprzu i łyżeczkę skórki startej z cytryny. Wymieszać i doprawić solą i białym pieprzem.
DIP meksykański
Avocado obrać, usunąć pestkę. Zmiksować z 4 łyżkami oliwy. Dodać 2 sparzone i drobne pokrojone pomidory i około 50g posiekanych czarnych oliwek. Doprawić solą, pieprzem, chili i sokiem z limonki. Posypać liśćmi kolendry.
Przepisy pochodzą z ostatniego numeru Claudii. Ja zrobiłam je na sylwestra do maczania mięska i tortilli


Ostatnią edycję dokonał moderator: