- Lut 21, 2005
- 16,701
- 3
- 38
- ugotowane w osolonej wodzie i obrane buraki
- perłowa cebula pokrojona w kostkę
- zielona papryka pokrojona na kawałki
- posiekana mięta (pietruszka opcjonalnie)
- sok z cytryny
Buraki zetrzeć na tarce o dużych oczkach/ pokroić w słupki, wymieszać z cebulą i papryką. Dodać sok z cytryny i wymieszać. Wstawić do lodówki na min. 60 minut. Na ok. 15 min przed podaniem dodać miętę, ew. jeszcze dodać soku z cytryny. Wstawić do lodówki.
Uwagi
- w oryginale buraki były pokrojone w słupki, ale mi się nie chciało bawić i starłam. Następnym razem będę kroić, bo tak mi bardziej smakuje
- soku z cytryny potrzeba sporo, ale należy próbować w trakcie doprawiania
- koniecznie podawać zimne, wprost z lodówki
- perłowa cebula pokrojona w kostkę
- zielona papryka pokrojona na kawałki
- posiekana mięta (pietruszka opcjonalnie)
- sok z cytryny
Buraki zetrzeć na tarce o dużych oczkach/ pokroić w słupki, wymieszać z cebulą i papryką. Dodać sok z cytryny i wymieszać. Wstawić do lodówki na min. 60 minut. Na ok. 15 min przed podaniem dodać miętę, ew. jeszcze dodać soku z cytryny. Wstawić do lodówki.
Uwagi
- w oryginale buraki były pokrojone w słupki, ale mi się nie chciało bawić i starłam. Następnym razem będę kroić, bo tak mi bardziej smakuje
- soku z cytryny potrzeba sporo, ale należy próbować w trakcie doprawiania
- koniecznie podawać zimne, wprost z lodówki
Ostatnią edycję dokonał moderator: