Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Przepisy z thermomixa
domowe kostki rosołowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="duende" data-source="post: 1168788" data-attributes="member: 9634"><p>THERMOMIXOWE KOSTKI ROSOŁOWE - przepis zaczerpnięty i przetłumaczony z hiszpańskiej książki kucharkiej na thermomix dzięki uprzejmości mojej Siostry</p><p></p><p></p><p>Posiadacze blenderów i mikserów innej maści także je zrobia w swoich maszynach</p><p></p><p></p><p><strong>SKŁADNIKI</strong> (na 1 słoik ok. 500 g):</p><p></p><p>300 g chudego mięsa w kawałkach (kurczak, cielęcina, wieprzowina)</p><p></p><p>1 pomidor</p><p></p><p>300 g włoszczyzny (seler, marchew, cebula, por, czosnek itp.)</p><p></p><p>30 g czerwonego wina</p><p></p><p>1 liść laurowy</p><p></p><p>1 goździk</p><p></p><p>300 g gruboziarnistej soli</p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>WYKONANIE:</p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>1. Włóż mięso do dzbanka i zmiel je przez 10 sekund, prędkość 8. Wyjmij mięso z dzbanka i odłóż na bok.</p><p></p><p>2. Wrzuć do dzbanka pomidor + wszystkie warzywa i miksuj je przez 10 sekund, prędkość 6.</p><p></p><p>3. Dodaj do dzbanka mięso, wino, liść laurowy, goździk i sól. Zaprogramuj na 30 minut, 100°, prędkość 1. Jeśli po gotowaniu całość jest dość płynna, nastaw jeszcze na 5 minut, temperatura Varoma, prędkość 1.</p><p></p><p> 4. Odczekaj, aż spadnie trochę temperatura i miksuj przez 1 minutę, prędkość 6.</p><p></p><p>5. Na koniec miksuj przez 1 minutę, prędkość 10.</p><p></p><p></p><p></p><p><strong>Przechowywanie</strong>: Sól jest naturalnym konserwantem , w związku z czym kostki można przechowywać przez długi czas w pojemniku w lodówce.</p><p></p><p></p><p></p><p>Kiedy masa się schłodzi, uformuj ją w wałek o średnicy ok. 4 cm. Następnie pokrój go w medaliony o grubości ok. 2 cm. Każdy medalion zawiń w folię kuchenną lub aluminiową, aby otrzymać takie kostki rosołowe, jakie są dostępne w handlu.</p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>zdjęcia dodam po wykonaniu jutro.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="duende, post: 1168788, member: 9634"] THERMOMIXOWE KOSTKI ROSOŁOWE - przepis zaczerpnięty i przetłumaczony z hiszpańskiej książki kucharkiej na thermomix dzięki uprzejmości mojej Siostry Posiadacze blenderów i mikserów innej maści także je zrobia w swoich maszynach [B]SKŁADNIKI[/B] (na 1 słoik ok. 500 g): 300 g chudego mięsa w kawałkach (kurczak, cielęcina, wieprzowina) 1 pomidor 300 g włoszczyzny (seler, marchew, cebula, por, czosnek itp.) 30 g czerwonego wina 1 liść laurowy 1 goździk 300 g gruboziarnistej soli WYKONANIE: 1. Włóż mięso do dzbanka i zmiel je przez 10 sekund, prędkość 8. Wyjmij mięso z dzbanka i odłóż na bok. 2. Wrzuć do dzbanka pomidor + wszystkie warzywa i miksuj je przez 10 sekund, prędkość 6. 3. Dodaj do dzbanka mięso, wino, liść laurowy, goździk i sól. Zaprogramuj na 30 minut, 100°, prędkość 1. Jeśli po gotowaniu całość jest dość płynna, nastaw jeszcze na 5 minut, temperatura Varoma, prędkość 1. 4. Odczekaj, aż spadnie trochę temperatura i miksuj przez 1 minutę, prędkość 6. 5. Na koniec miksuj przez 1 minutę, prędkość 10. [B]Przechowywanie[/B]: Sól jest naturalnym konserwantem , w związku z czym kostki można przechowywać przez długi czas w pojemniku w lodówce. Kiedy masa się schłodzi, uformuj ją w wałek o średnicy ok. 4 cm. Następnie pokrój go w medaliony o grubości ok. 2 cm. Każdy medalion zawiń w folię kuchenną lub aluminiową, aby otrzymać takie kostki rosołowe, jakie są dostępne w handlu. zdjęcia dodam po wykonaniu jutro. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Przepisy z thermomixa
domowe kostki rosołowe
Top
Bottom