Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Domowy jogurt naturalny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hanca84" data-source="post: 1509094" data-attributes="member: 52882"><p>Dzień dobry,</p><p>trafiłam tutaj, ponieważ szukam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Kilka razy zrobiłam juz domowy jogurt, mleko mam z mlekomatu, przegotowane, dodaję jogurtu sklepowego (najczęściej bałkańskiego). Wczoraj zrobiłam wszystko jak zawsze, jogurt stał jakieś 20 godzin poza lodówką, ale mamy w domu niezbyt ciepło (zawsze chowam do lodówki po ok. 12 godz., ale tym razem chowała moja mama i wydawało jej się, że jogurt jeszcze jest rzadki). Po kilku godzinach trzymania w lodówce chciałam jogurt zjeść, patrzę a tam bardzo dziwna konsystencja: klejąca, taka ciągnąca się. W samku jogurt jest doby, zapach też ok. No i teraz nie wiem co zrobić - mam w trzech słoiczkach i wszystkie takie same. Trochę ta konsystencja mnie odstrasza, ale najważniejsze jest dla mnie czy w tym jogurcie nie dzieje się coś niedobrego - czy się nie psuje i czy można go bezpiecznie zjeść? Będę wdzięczna za odpowidzi...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hanca84, post: 1509094, member: 52882"] Dzień dobry, trafiłam tutaj, ponieważ szukam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Kilka razy zrobiłam juz domowy jogurt, mleko mam z mlekomatu, przegotowane, dodaję jogurtu sklepowego (najczęściej bałkańskiego). Wczoraj zrobiłam wszystko jak zawsze, jogurt stał jakieś 20 godzin poza lodówką, ale mamy w domu niezbyt ciepło (zawsze chowam do lodówki po ok. 12 godz., ale tym razem chowała moja mama i wydawało jej się, że jogurt jeszcze jest rzadki). Po kilku godzinach trzymania w lodówce chciałam jogurt zjeść, patrzę a tam bardzo dziwna konsystencja: klejąca, taka ciągnąca się. W samku jogurt jest doby, zapach też ok. No i teraz nie wiem co zrobić - mam w trzech słoiczkach i wszystkie takie same. Trochę ta konsystencja mnie odstrasza, ale najważniejsze jest dla mnie czy w tym jogurcie nie dzieje się coś niedobrego - czy się nie psuje i czy można go bezpiecznie zjeść? Będę wdzięczna za odpowidzi... [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Domowy jogurt naturalny
Top
Bottom