Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Domowy jogurt naturalny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziunia" data-source="post: 1509383" data-attributes="member: 151"><p>20 godzin poza lodówką, to zdecydowanie za długo, w dodatku jeśli jest niezbyt ciepło, to na pewno rozmnożyły się nie te bakterie co trzeba. Na pewno jogurt nie powinien być ciągnący, wylałabym go mimo dobrego smaku. Zajrzyj do tego wątku: <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=3491" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=3491</a> tam jest więcej informacji o produkcji jogurtu domowego, polecam tę metodę: <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=3491&view=findpost&p=1328240" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=3...t&p=1328240</a> W zasadzie nawet nie trzeba gotować tego mleka przez 10 minut, jogurt wyjdzie dobry i bez tego, no i jogurtownicy nie trzeba mieć, o ile ma się piekarnik, w którym da się nastawić temp. ok. 48*C.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziunia, post: 1509383, member: 151"] 20 godzin poza lodówką, to zdecydowanie za długo, w dodatku jeśli jest niezbyt ciepło, to na pewno rozmnożyły się nie te bakterie co trzeba. Na pewno jogurt nie powinien być ciągnący, wylałabym go mimo dobrego smaku. Zajrzyj do tego wątku: [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=3491"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=3491[/URL] tam jest więcej informacji o produkcji jogurtu domowego, polecam tę metodę: [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=3491&view=findpost&p=1328240"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=3...t&p=1328240[/URL] W zasadzie nawet nie trzeba gotować tego mleka przez 10 minut, jogurt wyjdzie dobry i bez tego, no i jogurtownicy nie trzeba mieć, o ile ma się piekarnik, w którym da się nastawić temp. ok. 48*C. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Domowy jogurt naturalny
Top
Bottom