Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Domowy jogurt naturalny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hanca84" data-source="post: 1509907" data-attributes="member: 52882"><p>Dziękuję bardzo za odpowiedź.</p><p>Prześledzę podane przepisy. Po przeczytaniu tego wpisu byłam pewna, że zrobiłam błąd przy produkcji jogurtu czyli za długo stał poza lodówką/za ciepłe mleko itp.</p><p>Ale dziś mi koleżanka powiedziała, że z jej mlekiem z tego samego mlekomatu już 3 razy w ostatnim czasie stało się coś podobnego. Mleko na 2 dzień po zakupie i przegotowaniu zaczęło robic się ciagnące, kwaśne mleko się zwkasiło, ale też na ciągnąco...</p><p>Mam trzy propozycje, co się może dziać:</p><p>1) coś do mleka z mlekomatu zaczeli dodawać</p><p>2) mlekomat jest źle sterylizowany i rozwijają się jakieś bakterie</p><p>3) krowy mają teraz młode i ich mleko ma inny skład.</p><p>Nie wiem, czy któryś trop jest słuszny, dziś znów kupiłam mleko i robię jogurty, jeśli sytuacja się powtórzy będę dzwonić do dostawcy mleka.</p><p></p><p>Aha - jogurtu ciągnącego próbował mój kot i zjadł, ja też dwa razy zjadłam i nic mi nie było, jednak konsystencja była okropna i resztę jogurtu wyrzuciłam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hanca84, post: 1509907, member: 52882"] Dziękuję bardzo za odpowiedź. Prześledzę podane przepisy. Po przeczytaniu tego wpisu byłam pewna, że zrobiłam błąd przy produkcji jogurtu czyli za długo stał poza lodówką/za ciepłe mleko itp. Ale dziś mi koleżanka powiedziała, że z jej mlekiem z tego samego mlekomatu już 3 razy w ostatnim czasie stało się coś podobnego. Mleko na 2 dzień po zakupie i przegotowaniu zaczęło robic się ciagnące, kwaśne mleko się zwkasiło, ale też na ciągnąco... Mam trzy propozycje, co się może dziać: 1) coś do mleka z mlekomatu zaczeli dodawać 2) mlekomat jest źle sterylizowany i rozwijają się jakieś bakterie 3) krowy mają teraz młode i ich mleko ma inny skład. Nie wiem, czy któryś trop jest słuszny, dziś znów kupiłam mleko i robię jogurty, jeśli sytuacja się powtórzy będę dzwonić do dostawcy mleka. Aha - jogurtu ciągnącego próbował mój kot i zjadł, ja też dwa razy zjadłam i nic mi nie było, jednak konsystencja była okropna i resztę jogurtu wyrzuciłam. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Domowy jogurt naturalny
Top
Bottom