Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Domowy jogurt naturalny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hanca84" data-source="post: 1509932" data-attributes="member: 52882"><p>Przeszukiwałam internet nim zrobiłam pierwszy jogurt i masę ludzi robi z mleka kupionego w sklepie (ale chyba ważne by było to takie mleko z krótką datą przydatności do spożycia - waśnie takie jest w Lidlu, chyba też w Biedronce widziałam). Właściwie to mało kto robi z mleka od krowy. Sama mieszkam w duzym mieście, nie znam nikogo na wsi i nie miałabym skąd brać mleka od krowy, owszem podobno jakaś pani na targu stoi, ale trzeba być wcześnie rano bo tylko kilka litrów ma. To nie dla mnie. A mlekomat mam pod pracą - dlatego pomyślałam, że czemu by nie skorzystać. Smak samego mleka jest nieporównywalny do takiego z kartonu - nigdy za mlekiem nie przepadałam (zaczęłam pic trochę w wieku 18 lat dopiero), ale to tak pachnie, że muszę się powstrzymywać, żeby nie pić albo kaszki na nim nie ugotować dla siebie. Tak więc - póki mam możliwość kupuję mleko z mlekomatu, bo wydaje mi się bardziej treściwe, a jogurty domowe są naprawdę dobre.</p><p></p><p>Ja też robiłam wcześniej z bałkańkiego kilka razy i wychodził ok. Dziś zrobiłam jeden słoiczek z bałkańskiego, a dwa ze zwykłego Bakomy. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hanca84, post: 1509932, member: 52882"] Przeszukiwałam internet nim zrobiłam pierwszy jogurt i masę ludzi robi z mleka kupionego w sklepie (ale chyba ważne by było to takie mleko z krótką datą przydatności do spożycia - waśnie takie jest w Lidlu, chyba też w Biedronce widziałam). Właściwie to mało kto robi z mleka od krowy. Sama mieszkam w duzym mieście, nie znam nikogo na wsi i nie miałabym skąd brać mleka od krowy, owszem podobno jakaś pani na targu stoi, ale trzeba być wcześnie rano bo tylko kilka litrów ma. To nie dla mnie. A mlekomat mam pod pracą - dlatego pomyślałam, że czemu by nie skorzystać. Smak samego mleka jest nieporównywalny do takiego z kartonu - nigdy za mlekiem nie przepadałam (zaczęłam pic trochę w wieku 18 lat dopiero), ale to tak pachnie, że muszę się powstrzymywać, żeby nie pić albo kaszki na nim nie ugotować dla siebie. Tak więc - póki mam możliwość kupuję mleko z mlekomatu, bo wydaje mi się bardziej treściwe, a jogurty domowe są naprawdę dobre. Ja też robiłam wcześniej z bałkańkiego kilka razy i wychodził ok. Dziś zrobiłam jeden słoiczek z bałkańskiego, a dwa ze zwykłego Bakomy. Zobaczymy, co z tego wyjdzie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Domowy jogurt naturalny
Top
Bottom