Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Domowy jogurt naturalny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 550009" data-attributes="member: 52"><p>Powinien byc przykryty, ale to dlatego, ze jest mu wtedy cieplej. Niekoniecznie hemetycznie. </p><p>Moim zdaniem mleko moze by niekoniecznie tluste, ale jogurt chudy nie. Ja w ogole nie lubie chudych jogurtow: maja dziwny posmak / nie wiem czym jest spowodowany, ale cos takiego jest /. </p><p>Najlepszy oczywiscie jest jogurt grecki, ale moze byc dobry jogurt naturalny z jak najbardziej odlegla data przydatnosci do spozycia.</p><p>Troche informacji jest tez tu:</p><p><a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=19863&hl=jogurtowy" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1...mp;hl=jogurtowy</a></p><p>Przy duzej ilosci mleka / jednorazowej / mozna wykorzystac te metode, czyli zrobic w kapieli wodnej:</p><p><a href="http://www.francescav.com/2007/07/yogurt/#more-502" target="_blank">http://www.francescav.com/2007/07/yogurt/#more-502</a></p><p>Garnek z mlekiem musi byc przez caly czas przykryty. Kiedy woda w nizszym garnku / powinna siegac jednej czwartej wysokosci / sie schlodzi, trzeba wlaczyc na troche gaz. Calosc operacji trwa od 5 do 6 godzin.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 550009, member: 52"] Powinien byc przykryty, ale to dlatego, ze jest mu wtedy cieplej. Niekoniecznie hemetycznie. Moim zdaniem mleko moze by niekoniecznie tluste, ale jogurt chudy nie. Ja w ogole nie lubie chudych jogurtow: maja dziwny posmak / nie wiem czym jest spowodowany, ale cos takiego jest /. Najlepszy oczywiscie jest jogurt grecki, ale moze byc dobry jogurt naturalny z jak najbardziej odlegla data przydatnosci do spozycia. Troche informacji jest tez tu: [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=19863&hl=jogurtowy"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1...mp;hl=jogurtowy[/URL] Przy duzej ilosci mleka / jednorazowej / mozna wykorzystac te metode, czyli zrobic w kapieli wodnej: [URL="http://www.francescav.com/2007/07/yogurt/#more-502"]http://www.francescav.com/2007/07/yogurt/#more-502[/URL] Garnek z mlekiem musi byc przez caly czas przykryty. Kiedy woda w nizszym garnku / powinna siegac jednej czwartej wysokosci / sie schlodzi, trzeba wlaczyc na troche gaz. Calosc operacji trwa od 5 do 6 godzin. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Domowy jogurt naturalny
Top
Bottom